Startsida / Inlägg

Brexit – den dödligaste sjukdomen i ”Plague Inc”

av Effie Karabuda
brexit

Brexit puttar ner Donald Trump från första platsen – nu är Storbritanniens uttåg ur EU det största utrotningshotet i sjukdom- och strategispelet ”Plague Inc”.

I ”Plague Inc” döper man en sjukdom och följer dess spridning över vår planet. Vinner gör man om man har lyckats utrota alla invånare. Visst låter spelet ganska mörkt, men det har gjort sig mest känt för att ha spridit lustiga sjukdomar så som ”farts”, ”Star Wars”, ”memes” eller ”Sauron”. Nu toppar ”Brexit” på namnlistorna och utkonkurrerar därmed ”Donald Trump” och tredjeplatsen ”Death”.

Brexit är, för den som har levt under en sten, katalysatorn till en världsomspännande finansiell kris och social oro i Storbritannien – då de lämnat den Europiska Unionen. Men finns det något bättre sätt för oss utomstående att bearbeta situationen på än att få utlopp för vår frustration och ilska i ”Plague Inc”? Nä, tror inte det.

Och om man är lite mer positivt inställd och vägrar vältra sig i katastrofscenarion, så kan man ju faktiskt försöka vända det hela.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in i vårt inloggningssystem SPiD. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Du kan läsa mer om vårt inloggningssystem här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB