Startsida / Inlägg

Han gjorde sin fästmö till en karaktär i ”Stardew Valley”

av Effie Karabuda
stardew1

Här är världens gulligaste kärleksförklaring! En kille gjorde sin fästmö Amber till en karaktär i rollspelssimulatorn ”Stardew Valley” så att de kunde gifta sig i spelet. 

Reddit-användaren ”TimothyBBurns” försatte alla forumanvändare i extas när han berättade om sitt påhitt. Han hade skapat sin blivande fru Amber i ”Stardew Valley” så att han skulle kunna gifta sig med henne i spelet. Anledningen till varför han gjorde sin modd var för att pigga upp Amber som var stressad av allt tentaplugg i skolan.

Timothy brukade skoja och säga att han var otrogen mot sin flickvän med karaktären Penny. Eftersom att Amber först pluggade till lärare i spelet så råkade han istället bli förälskad i Penny. Men en dag när ”Stardew Valley”-Amber var i skolan valde Timothy att ställa allt till rätta genom att ändra datorgrafiken och koden i spelet för att kunna göra om henne till hans äkta maka. Han valde också att ge henne egenskaper som överensstämmer med verkligheten – till exempel älskar hon ost och hatar grönsaker.

”Det var ett roligt litet projekt. Jag längtar tills det finns mer moddar att skapa i spelet, jag skulle vilja fixa mer än att bara byta ut sprite-komponenter och göra enkla ändringar”, skriver ”TimothyBBurns” i sitt inlägg. Han tillägger också att Ambers hår faktiskt är rosa och lila i verkligheten, och bifogar en bild på när de två vandrade i Diamond Head National Park i Oahu förra sommaren.

Hur fint? Jag har ju försökt att i alla fall göra nära och kära i ”The Sims” men det har inte alltid mottagits särskilt väl… Men vänta bara! Efter det här är det banne mig dags att höja ambitionsnivån.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in i vårt inloggningssystem SPiD. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Du kan läsa mer om vårt inloggningssystem här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB