Startsida / Inlägg

Man knivhuggen 7 gånger – under en omgång av ”Magic: The Gathering”

av Effie Karabuda
magicgathering
Foto: Wikipedia

Att spela kortspel kan tydligen sluta i ett riktigt blodbad. Efter ett bråk i ”Magic: The Gathering” högg Elijia Dale Creech sin motståndare upprepade gånger.

Två killar i Minnesota, USA, skulle bara köra en omgång av det populära samlarkortspelet ”Magic: The Gathering”, men hamnade i ett allvarligt gräl. Meningsskiljaktigheten bröt i fredags natt (amerikansk tid) då polisen tog emot ett larmsamtal, rapporterar Fox 9.

31-åriga Elijia Dale Creech ringde in och berättade att han huggit sin 20-åriga motståndare sju gånger – både i ansiktet och nacken. Han hade först slagit mannen i ansiktet med en gummihammare och sedan börjat hugga honom.

Offret fördes till sjukhuset med påtagliga, men inte livshotande, skador. Creech arresterades och sitter nu häktad för misshandel.

Exakt vad de var oense om framkommer inte. Och vid närmare eftertanke vill jag nog inte heller veta – med risk för att det var något väldigt skrattretande. Typ klassiska fusk-anklagelser som för tankarna till sådana här (förvisso lite mer oskyldiga) nördfighter….

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in i vårt inloggningssystem SPiD. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Du kan läsa mer om vårt inloggningssystem här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB