Startsida / Inlägg

Nakna statyer censureras i ”Assassin’s Creed Origins”

av Effie Karabuda
assassinscreedcensur
Foto: Ubisoft Montreal

Det nya spelläget i ”Assassin’s Creed Origins” är till för att utforska Egyptens historia. Men förvänta dig inga närstudier av de antika statyerna… 

Bröst, snoppar och snippor i marmor – där drar Ubisoft gränsen.

”Assassin’s Creed Origins”, som utspelar sig i gamla Egypten, har fått ett nytt spelläge där man kan ta reda på mer om landets förflutna. Men en stor del av den antika världen har censurerats – närmare bestämt alla statyer som visas upp i actionäventyret, rapporterar Rock Paper Shotgun.

Spelutvecklarna har dolt både bröst och kön med hjälp av små snäckor – precis som i Disneys ”Den lilla sjöjungfrun”. Bland annat statyerna utanför biblioteket i Alexandria har fått sina privata delar täckta.

Det nya tilläget kallas ”tour mode” och är gjort i utbildningssyfte. Här ska man kunna vandra omkring och insupa den historiska atmosfären utan att bli störd av fartfyllda actionsekvenser. Anledningen till censuren är att Ubisoft vill sänka åldersgränsen och anpassa upplevelsen för yngre elever i skolorna.

Snäppet överkänsligt, kan man väl ändå få tycka som svensk.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in i vårt inloggningssystem SPiD. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Du kan läsa mer om vårt inloggningssystem här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB