Startsida / Inlägg

”Tron Run/r” – när Disney-film blir spelmagi

av Effie Karabuda
tron run

Vad är bättre än att springa i en självlysande sci-fi-dräkt (som går att skräddarsy!) i takt till Giorgio Moroders hetsiga dansmusik? Inget! 

Det känns som att jag aldrig har haft ett viktigare uppdrag än när jag rusar på banorna i ”Tron Run/r” – som om ett gäng zombies, eller kanske snarare hårddiskätande neonspindlar, är efter mig. Tempot är så snabbt som man kan förvänta sig av en action-runner, och påminner en hel del om ”Velocity 2X” där man fick växla mellan plattformsliknande rapidsnabb action och att hoppa in i sitt rymdskepp för att skjuta ner allt i sin väg. Timing är det essentiella i den här genren. Tillsammans med brutaliteten hos ”Tron Run/r” som redan finns i de första banorna – är det oundvikligt att misslyckas upprepande gånger.

Men det gör inget! ”Tron Run/r” väcker någon slags kämparglöd i mig  – trots att jag är den typiska rage-quittaren. Och hörni, det är få förunnat när en Disney-film (alltså ”Tron: Legacy”) lyckas fantastiskt bra i spelformat. Det beror väl främst på att man inte försökt göra det filmiskt och storybaserat, utan skapar en helt ny mekanik baserat på filmens actionsekvenser istället.

Själv har jag testat det på Playstation 4, och tycker att kontrollerna sitter som en smäck. Finns även på Xbox One och PC.

Verkligen ett hett tips från yours truly.

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB