Startsida / Inlägg

Wii U ska sluta produceras – Nintendo förnekar

av Effie Karabuda
wiiu1

Den etablerade japanska finanstidningen Nikkei kom ut med att Wii U ska sluta produceras under 2016 – nu tar Nintendo avstånd från ryktet. 

Finanstidningen Nikkei rapporterade nyligen att Wii U inte kommer att fortsätta produceras under 2016. De skriver att produktionen redan har upphört och att Nintendo planerar att tömma sitt lager i slutet av året – mestadels på grund av att Wii U inte har varit lika lönsam som Wii och har svårt att göra en comeback på marknaden.

Kan det här också betyda att den nya konsolen NX börjar säljas under året? Det är ännu oklart.

Nintendo var relativt snabba på att förneka hela spektaklet. En talesperson säger till japanska IT Media att uttalandet inte kommer från Nintendo, och att från och med nästa kvartal och framåt kommer produktionen av Wii U att fortgå.

Vad ska man egentligen tro när en av Japans tyngsta finanstidningar går ut med den här nyheten? Nikkeis tidigare scoop har ofta visat sig stämma – till exempel den gången de förutspådde en version av bärbara Nintendo DSi med större skärm. Nintendo dementerade förstås det hela till en början. Kanske blir det här ett liknande fall?

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB