Startsida / Inlägg

Youtuber gör parodi på Gunilla Persson i ”The Sims”

av Effie Karabuda

samgunilla4”2Chips1cola” är mest känd för sina videobloggar – men nu kliver han in i gamingvärlden. Att spela Hollywoodfrun Gunilla Persson i ”The Sims” visar sig vara allt annat än fridfullt.

Youtubern Sam ”2chips1cola” Nilsson Ezeh har ca 150 000 prenumeranter och lägger upp videor om allt ifrån nostalgiska barnprogram till saker han stör sig på i vardagen. Nu har han satt igång med en ”let’s play” av ”The Sims 4” och visar sin påhittighet på helt nya sätt.

Redan i december 2015 släppte han den första videon med simmar baserade på verkliga kändisar – nämligen talkshowstjärnan Oprah Winfrey och svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson. Det blev en succé och Sam valde att fortsätta med spelandet.

– Oprah och Gunilla är två roliga personer med helt olika personligheter, och jag tänkte att det kunde bli kul att se vad som händer om man sätter de två under ett och samma tak, säger Sam. 

Det är ett medvetet beslut från Sams sida att göra Gunilla lika hetlevrad i spelet som hon är i verkligheten. Hon smäller hårt igen kylskåpsdörrar och hamnar i slagsmål. Beteendet har visat sig skapa en del aggressionsproblem i hushållet. 

– Simmarna går hela tiden ut och sparkar ner soptunnan när de är arga.

gunilla1

Sam säger att han är allra bäst på att få till personligheten hos sina karaktärer, men just den omhändertagande egenskapen verkar inte riktigt vara hans starkaste sida som gamer…

– Jag är egentligen en sån som bara gör simmar och sen inte tar hand om dem. Men klagar på att de mår dåligt, haha! Ungefär som att jag bara väntar in vad de själva ska göra. Jag tycker också om att få dem att råka illa ut och börja bråka med varandra.

Responsen från tittarna har varit positiv och det kommer ofta in önskemål om fler spelvideor. Det är inte bara ”The Sims 4” som har fångat Sams intresse – han har även börjat spela ”Star Stable” där han tar hand om sin egen virtuella häst, tävlar i racing och letar efter hö.

Trots att ”2chips1cola” tar sig an relativt lugna spel, lyckas det ändå alltid uppstå drama. I ”Star Stable” blir det ständiga ragequits och ”The Sims” präglas av en minst lika frustrerande upplevelse  – men det är ändå värt det.

– Det är kul att göra humor av spel, och inte bara stå och prata som jag annars gör. Jag är glad att jag provade för det gick ju bra! Det går att göra i princip vad som helst i ”The Sims” och man får försöka vara kreativ. Ofta blir det väldigt underhållande att titta på. 

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB