Startsida / Inlägg

6 problem alla gamers känner igen

av Effie Karabuda
sp4zielol

Vem har sagt att livet som gamer ska vara lätt? Här är problemen som vi bekämpar varenda dag – men som aldrig uppmärksammas. 

1. Inte kunna spela utomhus. Solen skiner och du vill kunna njuta till fullo. Självklart ska du inte behöva överge ditt spelintresse bara för att få lite frisk luft. Men så fort du tar med dig laptopen med ”Hearthstone” eller din Nintendo 3DS för lite ”Harvest Moon” går gamingplanen i kras. Satans solljus! Skärmen syns såklart inte oavsett hur mycket du höjer ljusstyrkan. Det är bara att gå in igen och dra ner persiennerna.

harvestmoon

 

2. Backloggen av spel. Har du ett Steam-bibliotek med sisådär 30 titlar varav 4 av dem spelas frekvent? Du är inte ensam! Att inspireras till nya inköp av spel förekommer minst en gång i veckan. Det verkar som en bra idé i stunden och att du har hittat ditt främsta kall i livet… Men tro mig, ”Euro Truck Simulator 2” kommer att ligga orörd i minst ett år framöver.

eurotruck

 

3. Du förlorar tidsuppfattningen. ”Bara en match till” tänker du och helt plötsligt har du spelat ”CS:GO” hela eftermiddagen. Eller ännu värre; du tänkte bara hoppa in i ”The Sims 4” en liten kortis för att sedan ta dig ut i verkligheten. Det hela började med skapelsen av en självständig sim som sedan hann utvecklas till ett släktträd på 6 personer under bara några timmar. Samtidigt som du sitter där i din ensamhet och är både kissnödig, vrålhungrig och svettig – medan din sims humörmätare är på topp.

thesims4

 

4. Ett överfullt inventory. Tänk dig att du äntligen lyckats klå en High Dragon i ”Dragon Age 2” och den lämnar efter sig mäktig loot, till exempel delar för ”armor of the champion”. Naturligtvis har du inget utrymme kvar i ditt lilla lager för att plocka upp dessa godbitar. Vad ska slängas? Vad ska behållas? Det är som att välja mellan ens egna barn – rena rama ”Sophie’s Choice”!

dragonageinventory

 

5. Att ladda handkontrollen. In i det sista tror du att den nästintill livlösa handkontrollen klarar några ryck till och struntar därför i att koppla in USB-sladden trots att varningsskylten kommer upp på skärmen. Det är ju bara alldeles för ansträngande att ta sig upp ur soffan. Sen får du skylla dig själv när batterierna är slut och du blir sur för att fighten med ”Vicar Amelia” i ”Bloodborne” pausas på grund av din lättja.

vicaramelia

 

6. ”Character creation” aka helvetet. Kanske är du som jag och vill skräddarsy din karaktär in i minsta detalj i ”Black Desert Online”. Töja lite på örsnibbarna. Lägga till ett gäng fräknar. Hitta den rätta hårtexturen. Eller så får du panik av bara tanken på alla olika valmöjligheter. ”Character creation” är en plågsam process för alla inblandade – oavsett om du bara hoppar förbi allt och väljer en standardkaraktär eller tvingar dig själv till att göra om din figur två timmar in i spelet för att verkligen bli nöjd.

desertonline
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB