Startsida / Inlägg

Då släpps nya ”Zelda”-spelet

av Effie Karabuda

Efter en outhärdlig väntan har Nintendo nyligen bekräftat när det nya ”The Legend of Zelda” släpps och till vilken plattform.

Vi har länge väntat på ett besked kring det kommande ”Zelda”-spelet och när det ska släppas – nu har vi äntligen fått ett svar. Nintendo meddelade nyligen att nya ”The Legend of Zelda” släpps först under 2017, vilket är hela två år senare än det ursprungliga releasedatumet.

”The Legend of Zelda” är bara ett tillfälligt namn och det pågår fortfarande en hel del hemlighetsmakeri. Nintendo kan däremot bekräfta att spelet kommer att finnas till både Wii U och den nya konsolen NX. De två versionerna kommer att släppas samtidigt.

Tidigare har spelseriens producent Eiji Aonuma sagt att teamet upptäckt nya möjligheter för ”Zelda”. Såhär i efterhand är det ganska förståeligt varför titeln blev försenad, eftersom att det krävs extra arbete att få ut det till två plattformar. Hurra! Trots en rejäl försening slipper vi i alla fall leva i ovisshet framöver.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB