Startsida / Inlägg

”Dark Souls”-skaparna utvecklar ny titel

av Effie Karabuda
ds003

Det ser ut som att ”Dark Souls”-serien har nått sitt slut – men FromSoftware jobbar just nu på en helt ny titel. 

FromSoftwares chef Hidetaka Miyazaki berättade nyligen för kinesiska GNN Gamer att ”Dark Souls III” med stor sannolikhet är den sista delen i actionrollspelserien. Det kommer förstås att släppas tillägg som DLCs, men det lär inte bli någon fortsättning eller spin-offs att se fram emot. Däremot medger Miyazaki att det kan finnas en öppning för framtiden. ”Om en i vårt team kommer fram till mig om fem år och säger ’snälla låt mig göra ett nytt Dark Souls’ så finns det en möjlighet att jag låter mina kollegor starta projektet”, säger Miyazaki.

Samtidigt lägger FromSoftware-chefen stor vikt vid att gå vidare och utforska ny mark. Han säger att han personligen är över ”Dark Souls”-universumet och vill skapa något de inte gjort förut. Miyazaki berättar att i nuläget pågår utvecklingen av ett helt nytt spel. Vi får inte veta när det kommer ut eller vad det handlar om – men det verkar som att spelstudion vill röra sig i en helt annan riktning.

Frågan är om FromSoftware kommer att behålla sin mörka framtoning och brutala actionsekvenser – eller om de uppriktigt vill ta sig in på andra områden och sätta en ny prägel på sina verk. De har ju trots allt en stor fanskara att förhålla sig till och att totalt krossa sina tidigare succérecept vore en dum idé. Men samtidigt tror jag att det behövs lite nytt blod för att upprätthålla intresset. Oavsett planerna är det svårt att inte känna av hajpen redan nu.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB