Startsida / Inlägg

Här är allt vi vet om nya ”Battlefield 1”

av Effie Karabuda

DICE har släppt sin första trailer för ”Battlefield 1” – hela internet kollapsade av all hajp. Här är releasedatumet och gameplay-nyheterna som du vill ha koll på.

Klockan 22:00 smällde det till rejält i gamingvärlden när DICE livesände från sin Twitch-kanal. EA Studios vice vd Patrick Söderlund tog plats på scen för att presentera den allra första trailern för den kommande delen i förstapersonsskjutarserien ”Battlefield”.

Nya ”Battlefield 1” utspelar sig under första världskriget. Vi blir direkt inkastade i begynnelsen av händelseförloppet och får ta del av en helt annan era. Materialet som visades upp i trailern är taget direkt från spelmotorn Frostbite och ser makalöst snyggt ut. Spelet kommer att finnas tillgängligt till både Xbox One, Playstation 4 och PC den 21 oktober. Men de som har förbeställt kan sätta igång och lira redan 18 oktober. 

bf1_3

På charmig svengelska berättade design director Lars Gustavsson om de nya inslagen som väntar oss. Det blir stora luftstrider och förstörelse på en helt ny nivå när vackra landskap omvandlas till brutala slagfält. Vi kommer att få slåss i en belägrad fransk stad, öppna områden i italienska alperna och kämpa för våra liv i den arabiska öknen. Fokuset ligger på att samarbeta i ett team – oavsett om det gäller att fightas uppe i luften eller hantera massiva slagskepp som utplånar allt i sin väg. Men ”Battlefield 1” innehåller också en singleplayerkampanj för den som föredrar att prestera på egen hand.

bf1_4

Det har tillkommit flera nya fordon. För första gången kommer vi att få rida och slåss på hästar. Vi får också möjlighet att flyga både triplanes, biplanes, bombplan och zeppelinare. Förutom de klassiska hagel- och skyttegevären har det även lagts till en hel del vapen – till exempel en skyffel, klubba och bajonett. Stridsvagnarna har uppgraderats i olika storlekar och varje modell har egna unika funktioner som man måste lära sig. 

Jag kan direkt förutspå att ”Battlefield 1” kommer att bli en livsfarlig konkurrent till alla andra spel i genren. Under livesändningen var chatten i full fart med att spamma ”RIP CoD” – det säger verkligen allt.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB