Startsida / Inlägg

Streamer slog sin flickvän under livesändning

av Effie Karabuda
Foto: AP/Na Son Nguyen

En streamer vid namn ”JoeDaddy505” slog sin flickvän under en livesändning på Twitch – kameran var avstängd men tittarna kunde höra hela bråket. 

Under det senaste dygnet har det cirkulerat videor på Youtube där streamern ”JoeDaddy505” verkar misshandla eller kanske till och med våldta en kvinna som troligtvis är hans partner. Kameran var avstängd men alla som tittade kunde höra vad som pågick i bakgrunden. Twitch-kanalen stängdes av efter incidenten – men det är fortfarande oklart om mannen har identifierats och om kvinnan är i säkert förvar.

En hel del gamers på Reddit spekulerar i vad som kan ha hänt. Vissa menar att ”JoeDaddy505” misstog streamen för att vara avstängd när han började att bråka med sin flickvän. Många tror att han utnyttjade henne sexuellt, vilket inte är ett helt osannolikt scenario – det sex minuter långa ljudklippet innehåller extremt obehagliga läten. Mannen som streamar låter påverkad och spyr ur sig ord som ”bitch”, ”whore” och ”slut”. Han kommenterar även flickvännens könsorgan och anklagar henne för att ha varit otrogen. Kvinnan varvar skrik med gråt, ber honom att sluta och hotar med att ringa polisen.

Internet har gått i samlad trupp mot konton på sociala medier med namnet ”JoeDaddy505”. På Twitch finns en användarbild där mannen ser ut att ha ett getskägg och en stjärn-tatuering – samma bild har hittats på både Instagram, Twitter och Youtube. På en cachad version av hans Instagramkonto beskriver han sig själv som en Gud-entusiast som älskar konst och sina barn. Flera människor provoceras av mannen, skickar hotfulla meddelanden till hans konton och säger att de ska slå ner honom.

Mannen svarade på kritiken via sin Instagram. Han ber om ursäkt för sitt beteende och säger att hans pappa nyligen dog och att han var full. ”JoeDaddy505” erkänner att han slog sin tjej, men tydliggör att han inte våldtog henne. Kontot och inlägget togs sedan bort.

Hela gamingvärlden och internet kokar – men det återstår att se om engagemanget faktiskt hjälper polisen att gripa mannen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB