Startsida / Inlägg

Här är sommarspelen du inte vill missa

av Effie Karabuda
sommarspel

Soligt väder och hög temperatur har aldrig hindrat en gamer från att sitta inne framför konsolen eller datorn. Här är spelen som kommer att förgylla din sommar.

Borde det inte vara helt dött på spelfronten i juli och augusti? Nja, vi sitter kanske inte och väntar på de där stora titlarna som får folk att ansluta sig till ett massivt hajptåg – men spelsommaren bjuder däremot på några undangömda och minst sagt spännande titlar.

5 JULI: The Banner Saga 2 (PS4, Xbox One) 

Strategiskt rollspel i en fantasyvärld bland vikingar och nordisk mytologi. Härlig Disney-känsla på grafiken.

7 JULI: Inside (PC, Xbox One)

Skaparna av kritikerrosade ”Limbo” släpper en ny titel. Äventyrligt plattformsspel med mörk framtoning. Man spelar en pojke som tar sig igenom kusliga omgivningar i kampen om sin överlevnad.

12 JULI: Song of the Deep (Xbox One, PS4, PC)

song of the deep

”Ratchet & Clank”-utvecklarna ger sig ut på djupt vatten (bokstavligen) i sin metroidvania-titel där man öppnar upp ett område i taget. Spela som 12-åriga tjejen Merryn och ta kontroll över en ubåt i hopp om att hitta din försvunna far på havets botten.

15 JULI: Monster Hunter Generations (Nintendo 3DS)

Actionrollspel av Capcom. Förvandla dig själv till en brutal monsterutplånare och skjut ner gigatiska bestar samtidigt som du försvarar olika städer. Man kan kämpa ensam eller spela online med vänner och vinna fajterna tillsammans.

19 JULI: I am Setsuna (PS4, PC)

Melankoliskt japanskt rollspel i 90-talsstuk utgivet av Square Enix. I ett vinterlandskap får vi följa kvinnan Setsunas resa och uppoffring för att rädda sitt folk från onda krafter. Stridssystemet är inspirerat av ”Final Fantasy” och ”Chrono Trigger”.

26 JULI: We Happy Few – Early Access (PC)

wehappyfew

Överlevnadsspel i gedigen thrilleranda. Ett spel som verkligen stack ut under E3 med sin dystopiska och retrofuturistiska värld där alla kontrolleras av det personlighetsförändrande pillret ”Joy”. Men på grund av vissa omständigheter väljer huvudkaraktären en dag att sluta ta sitt piller – och slås av en helt annan och betydligt mer dyster verklighet. Passa på att prova denna ”Bioshock Infinite”-osande upplevelse i early access!

2 AUGUSTI: Abzu (PS4, PC)

Ett utforskande simulatorspel som går i samma fotspår som ”Flower” och ”Journey” – där resan är själva målet. Hoppa in i dykardräkten och interagera med alla undervattensvarelser i en rofylld miljö.

9 AUGUSTI: No Man’s Sky (PS4, PC)

nomanssky

Som vi har väntat på detta maffiga äventyr! En helt öppen värld som är så enorm att ingen skulle hinna spela klart spelet på en hel livstid. Utforska diverse planeter, döp djuren du hittar och försök att överleva genom att byta till dig material eller ge dig in i slagsmål. Allting i ”No Man’s Sky” är slumpgenererat av datorer.

16 AUGUSTI: Bound (PS4)

Ett 3D-plattformsspel med storyn i fokus, men som samtidigt kan behaga spelare som är ute efter kluriga pusselutmaningar. Grafiken har tagit inspiration från modern konst och protagonisten är en färgstark ballerina som har koreograferats av en riktig dansare.

19 AUGUSTI: Metroid Prime: Federation Force (Nintendo 3DS)

Förstapersonsskjutare i co-op som spinner vidare på ”Metroid”-serien. Man spelar som en soldat från Galactic Federation Marine. Innehåller även ett multiplayerläge.

23 AUGUSTI: Deus Ex: Mankind Divided (Xbox One, PS4, PC)

deusex

Kriget mellan vanliga människor och människor med robotdelar fortsätter. Nu har splittringen fått sitt fäste och nästan utvecklats till ett apartheid i detta science-fiction-aktiga skjutarspel. Ta dig fram med hjälp av smygartaktik eller brutal action för att avslöja vad som händer bakom maktens stängda dörrar.

30 AUGUSTI: World of Warcraft: Legion (PC)

Just nu är betan i full gång för den nya ”WoW”-expansionen, men egentligen väntar vi ju bara spänt på den riktiga releasen. Tomb of Sargeras har öppnats och demonerna från Burning Legion tar över Azeroth. Utforska Broken Isles och dess hemlighetsfulla skogar samtidigt som du bekantar dig med nya vapen och rollen som demonjägare.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB