Startsida / Inlägg

Nu finns Prideparaden i ”GTA V”

av Effie Karabuda

Nu kan du uppleva Prideparaden på Los Santos gator! Stockholm Pride har gjort en mod för alla ”Grand Theft Auto V”-entusiaster som går att ladda ner helt gratis.

Actionspelet ”GTA V” utspelar sig i Los Santos – en stad som har det mesta. Förutom att glida runt i fräsiga åk och planera stora rån kan man även besöka nattklubbar, mataffärer och klädbutiker. Men en Prideparad har aldrig funnits förrän nu.

Stockholm Pride har slagit ihop sitt kloka huvud med reklambyrån Garbergs och ett gäng gamers från YouTube för att skapa en helt egen mod. Samarbetet gjordes pro bono utan några som helst förmåner. I ”Los Santos Pride Project” kan du uppleva den klassiska Prideparaden vi är vana vid att se i Stockholm, fast på Los Santos gator. Alla som har PC kan ladda ner modden gratis från den här länken.

screenshot_5

Förra året deltog 45.000 personer i Prideparaden och 450.000 stycken stod på trottoarerna och hejade – vilket innebär att det är Skandinaviens största firande av lesbiska, gay, bisexuella, transpersoner och queer-personer. Christian Valtersson, ordförande för Stockholm Pride, säger att budskapet om kärlek och jämställdhet är alltid välbehövt och att de är glada över att spelare nu får chansen att anordna sin egen parad.

Stockholm Pride skriver även i sitt pressmeddelande att modden för ”GTA V” känns extra aktuell i och med skjutningarna den 12 juni på HBTQ-klubben Pulse i Orlando. ”Los Santos Pride Project” ska ses som en hyllning till alla offer i attacken.

”Vi har gjort den här paraden oförstörbar. Inte för att moralisera, utan för att snarare visa att kärlek alltid besegrar hat”, säger Valtersson.

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB