Startsida / Inlägg

Xbox Ones nya försäljningsrusch – är större än PS4

av Effie Karabuda
xboxvsps4

Playstation 4 har länge haft övertaget på konsolmarknaden, men nu har Xbox One till slut kommit ikapp. I juli sålde Microsoft fler konsoler än konkurrenten. 

Under juli månad har det visat sig att Xbox One sålt slut snabbare än Playstation 4. Det är första gången Microsoft vinner över Sony-konsolen sedan oktober 2015 när ”Halo 5: Guardians” släpptes.

Sony har länge haft övertaget på den europeiska marknaden och likaså i USA. ”Vi är stolta över att Xbox One var den bäst säljande konsolen i USA under juli, och att antalet speltimmar har ökat med 18 procent jämfört med förra året, totalt nådde vi 1.55 miljarder speltimmar”, säger Xbox marknadschef Mike Nichols till Gamesbeat.

Microsoft anger inte hur många enheter som har sålts. Totalt har Sony fått ut 40 miljoner konsoler till konsumenterna fram till i maj i år. Microsofts sammanlagda försäljning är lägre, men företaget kan i alla fall nöja sig med att vara störst under förra månaden.

Anledningen till succén beror med största sannolikhet på storsatsningen som visade upp på mässan E3 i juni. Priset på Xbox One har sjunkit betydligt under sommaren och ligger på cirka 2500 kronor – medan Playstation 4 är ungefär 500 kronor dyrare. Dessutom lär den nysläppta och slimmade Xbox One S generera en hel del pengar framöver.

Frågan är hur länge ruschen håller i sig? I början av september förväntas en utannonsering av Playstation Neo som säkert kommer att slå oss med häpnad. Det finns en stor risk att Sony kommer att återta sin titel som den mäktigaste konsoljätten.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB