Startsida / Inlägg

Blizzard-giganten Chris Metzen avgår

av Effie Karabuda
chrismetzenblizzard

Ni vet den där mannen som var med och byggde världarna till obemärkta titlar som ”Warcraft” och ”Diablo”? Han har lämnat sitt jobb på Blizzard.

I 23 år har Chris Metzen agerat fadersgestalt åt Blizzard-communityt. Han är mest känd för att ha hållit entusiastiska tal på konventet Blizzcon och lagt grunden för spel som ”Warcraft”, ”Diablo”, ”Starcraft” och ”Overwatch”. Ingen big deal! Han har alltså bara hjälpt till att forma hela vår spelhistoria. Men nu tar han sig ut på nya äventyr.

På forumet battle.net skriver Metzen ett hjärtevärmande inlägg om varför han väljer att sluta som speldesigner hos Blizzard. Ni behöver inte oroa er – han ska nämligen gå i pension och tänker inte vänsterprassla med något annat företag. ”Det har varit ett par fantastiska år. Nu är det dags att ta det lugnt. Vila. Ligga på soffan och bli tjock. Nåväl, tjockare…”, förklarar han.

”Ärligt talat, jag ska fokusera på det som betyder mest av allt för mig i hela världen – min familj. De är kärnan i mitt liv och källan till all form av glädje och inspiration. Förutom att redan uppfostra våra två små, välkomnade vi nyligen vår nya bebis till familjen! Att vara hemma med alla, ägna tid åt att verkligen leva… älska min fru med allt jag har… det är min karriär just nu.”, tillägger Metzen.

Nu blev jag lite blöt i ögat.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB