Startsida / Inlägg

Nintendo släpper nytt ”Super Mario”-spel till iPhone

av Effie Karabuda

Årets Applevaka satte ett leende på många gamers läppar. Nintendo och Apple inleder ett samarbete på iOS-plattformen – med nya ”Super Mario Run”. 

När Apple visade upp sina nya produkter var hela teknikvärlden fastklistrad vid datorskärmarna. Förutom en ny iPhonemodell avslöjade Apple en rejäl spelsatsning tillsammans med Nintendo. Legendaren Shigeru Miyamoto klev upp på scen och presenterade mobilspelet ”Super Mario Run”.

Appen är ett runner-spel där man springer runt som rörmokaren Mario i klassisk ”Super Mario Bros”-grafik. Man styr genom att hoppa med hjälp av fingertryck – ju hårdare man trycker desto högre hoppar Mario. Sedan gäller det att samla så många mynt som möjligt och rädda små Toads. Dessutom kan man tävla mot folk från världens alla hörn!

”Super Mario Run” kommer inte att vara gratis utan vi får i stället betala en liten slant. Releasedatum är än så länge oklart. Nintendo har bekräftat för sajten Kotaku att de planerar att släppa spelet till Android i framtiden.

supermarioios
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB