Startsida / Inlägg

Över 11 000 fuskare avstängda från ”Counter-Strike”

av Effie Karabuda
bannedcs

Fuskare i onlinespel är aldrig välkomna, i alla fall när Valve får bestämma. Spelföretaget har kickat ut alla ”Counter-Strike”-spelare som inte följer reglerna.

Valve har gjort en rejäl rensning bland sina ”Counter-Strike”-spelare och stängt av alla som inte kan uppföra sig. Inom loppet av några timmar bannades 11 435 konton (siffran stiger i skrivande stund) från skjutarspelet för att de har brutit mot reglerna.

Företaget har en speciell avdelning, Valve Anti-Cheat, som upptäcker fusk som tidigare har varit svåra att få tag på. Enligt en Reddit-tråd har man hittat fyra fusk och på så sätt fullbordat den största upprensningen i år. Förutom den här insatsen har även avstängningarna ökat rent allmänt – i juni drabbades 175 000 konton av Valves hårda tag.

Just nu samlas fusklangarna och fuskarna i forumtrådarna för att bada i sin egen pöl av tårar över alla skins och knivsamlingar som har gått förlorade. Ens inventory (där man samlar sina prylar) i Steam är helt stillastående för alla bannade spelare – de kan varken byta eller sälja till sig föremål för ”CS:GO”.

Buhu, vad jobbigt det måste vara att ha suttit uppe på tronen med alla sina ägodelar och sedan falla rakt ner i fördärvet. Kanske hade det varit lättare om ens moraliska kompass pekat rätt redan från början? Fuskarna får faktiskt stå sitt kast.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB