Startsida / Inlägg

Ny glitch i ”FIFA 17” gör att du aldrig förlorar

av Effie Karabuda
fifa17glitch

Om du spelar ”FIFA 17” på PS4 behöver du aldrig mer förlora en match. Med hjälp av en glitch kan vem som helst bli fotbollslegendar – i alla fall tills EA rättar till felet.

Den senaste delen av fotbollsspelet ”FIFA 17” innehåller en stor mängd nyheter – bland annat tävlingsformen FUT Champions. I det nya spelläget kan du kvalificera dig till Weekend-ligan, vinna belöningar och klättra på rankningslistorna för att sedan tävla på en global arena. Men nu behöver PS4-spelare inte längre slita hårt för att nå toppen.

Det går att utnyttja Playstations system så att du aldrig mer behöver förlora en match i FUT. Om du märker att du är i ledning kan du bara att logga ut från ditt PSN-konto och sedan logga in igen, så är segern din. På samma sätt kan du logga ut och logga in igen när du befinner dig i underläge för att kamma hem vinsten.

Det här tekniska felet, som brukar kallas för glitch i spelsammanhang, utnyttjas friskt av användare världen över. Flera videor och foruminlägg berättar hur man går till väga för att dra nytta av spelets och Playstationsystemets brister. Många gamers är rädda för att Electronic Arts ska upptäcka glitchen och vill att den ska hållas hemligt så länge som möjligt. Medan vissa säger att de redan har blivit varnade och bannade av EA på grund av att de hittat knepet.

Än så länge verkar det som att vinst-tricket fortfarande fungerar, men det lär nog inte ta lång tid innan spelutvecklarna ställer saker till rätta.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB