Startsida / Inlägg

”Battlefield 1” är DICE:s största lansering någonsin

av Effie Karabuda
bf1dice_
Foto: DICE

Svenska DICE har lyckats knäcka alla sina rekord och klättra ända upp till toppen. ”Battlefield 1” är numera det största släppet i spelstudions historia. 

Att det har gått bra för ”Battlefield 1” är inte direkt någon rikshemlighet. Liksom, sover Dolly Parton på rygg? Är påven katolik? Såklart att en förstapersonsskjutare signerad DICE kommer att sälja som smör. Men att den senaste delen skulle krossa alla tidigare titlar i serien var faktiskt inte en självklarhet.

Den svenska spelgiganten stoltserar med nysläppta siffror från sin succélansering, som tyder på att antalet dagliga aktiva spelare aldrig har varit fler. På bara lite mer än en vecka har användarna spelat 59 miljoner timmar av ”Battlefield 1”, varav 9 tillbringades i det nya spelläget ”operations”. Sedan späder man på med lite annan morbid statistik som att till exempel 123 048 hästar dödades av eldkastare och grövre vapen. Vi får också reda på att 842 426 fredsduvor har skickats ut.

Dessa ”fun facts” är minst sagt imponerande. Fast samtidigt nämner DICE ingenting om hur många exemplar som spelet faktiskt har sålt, vilket är den absolut viktigaste siffran i det här sammanhanget. Ser ni också den där enorma elefanten i rummet?

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB