Startsida / Inlägg

LISTA: De 5 sjukaste spelmoddarna

av Effie Karabuda
topp5moddar

Modifikationer kan pimpa vilket spel som helst. Men bortom alla snygga rustningar och coola frippor finns det en helt annan sida av modd-världen – den sjuka sidan…

Om man vill lägga till eller ändra innehåll i ens spel så kallas det för att modifiera. I vanliga fall brukar man kanske skapa en riktigt stilig håruppsättning i ”The Sims” eller ett fält med majskorn i ”Minecraft”. Men några tar det ett steg längre. Här är gamingvärldens absolut konstigaste moddar:

5. Vänd toalettpappret rätt i ”Fallout 4”

immersivetoiletpaper

Nexusmods-användarna jet4571 och Elianora störde sig på att varenda toalettrulle i det dystopiska actionrollspelet ”Fallout 4” var vänd åt fel håll. Därför tog de saken i egna händer och laddade upp modden ”immersive toilet paper” som ser till att pappret inte längre är riktat mot väggen. Det ska vara ordning och reda under en apokalyps.

4. Bli jagad av zombie-teletubbies i ”Left 4 Dead”

Jag trodde aldrig att mina barndomsvänner Tinky-Winky, Dipsy, Laa-Laa, och Po skulle kunna förvandlas till blodtörstiga odjur. Men skenet bedrar. Överlevnadsspelet ”Left 4 Dead” plötsligt blev tio gånger mer skräckinjagande bara för att man bytte ut zombies mot teletubbies. Kanske är det den förvirrande kontrasten mellan gullighet och ångest som gör att man vill springa och gömma sig under täcket. Bara ljudet av figurernas små självgoda fniss ger en ju kalla kårar.

3. Gör tonåringar gravida i ”The Sims 4”

kiwisimming

Normalt sätt kan inte tonåringar bli gravida eller ”myspysa” i ”The Sims 4”. Men det är ingen rikshemlighet att många använder moddar för att komma förbi hindret. Till exempel har YouTubern ForeignSimmer spelat in en serie om den unga Lauren som blir på smällen. Tittaren får ta del av allt drama och föräldraskapets berg- och dalbana. Man kan till och med följa familjens instagramkonto och vältra sig i retuscherade bebisbilder. Snacka om att modden öppnade upp helt nya dörrar för storytelling.

2. Få Octodad att leka med en ”wrecking ball”

Ingen har väl glömt Miley Cyrus video till superhitten ”Wrecking ball”, även om den har några år på nacken. En ”Octodad”-spelare har i alla fall sett till att värna om minnet. Som om det inte vore konstigt nog med en bläckfiskpappa som försöker smälta in i mängden, har moddaren nu fått för sig att låta havsdjuret gunga fram och tillbaka på en rivningskula. Gud vad jag behövde det här i mitt liv.

1. Gift dig med trämänniskor i ”Skyrim”

wooden wooden2

Någon mycket suspekt person har sett till att alla ”Skyrim”-spelare ska få chansen att snickra ihop levande figurer av trä. Det går såklart att gifta sig och få barn med dessa trämänniskor och bli ”one big happy wooden family”. Upphovsmannen till modden uppmuntrar en till och med att befolka ödelagda städer med dessa varelser… Frågor på det? Om man vill kan man också ge trämänniskorna mänskliga ögon – men skaparen varnar dock för att det kan framkalla obehag. No shit!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB