Startsida / Inlägg

”Watch Dogs 2” tvingas censurera vagina – på grund av Sonys regler

av Effie Karabuda
vaginawatchdogs

Det är okej att kolla på en vagina i ”Watch Dogs 2” – men det är förbjudet att dela bilder på den via PS4. Därför måste Ubisoft censurera spelets kvinnliga könsorgan.

När ”Watch Dogs 2” marknadsfördes snackades det om hackers i San Fransisco som skulle störta ett övervakande techsamhälle, aldrig om detaljerade snippor. Tråkigt, kan man tycka. Gamingvärlden skulle kanske må bättre av lite fler vaginor – så att det inte blir ramaskri varje gång de dyker upp.

Sony straffar nämligen Playstation 4-ägare som använder dela-funktionen på konsolen för att lägga upp foton på en viss kvinnlig karaktär från actionäventyret. Damen i fråga är slumpmässigt placerad i spelet, ligger halvt livlös på en trottoar och vädrar sin punani. Det är inga problem att gå förbi och betrakta henne. Men ens PSN-konto blir tillfälligt avstängt om man publicerar en bild på kvinnan på sociala medier.

På grund av den här lilla konflikten behöver Ubisoft-utvecklarna städa upp mellan benen på rollfiguren och göra sakerna där lite mer… otydliga.

Samtidigt går det runt en hel del nakna manliga karaktärer som låter sina penisar dingla hit och dit. ”Watch Dogs 2”-snopparna får dessutom delas friskt på Twitter och Facebook.

Jag tycker att det här kvinnliga könsorganet hade kunnat presenteras på ett värdigare sätt. Det hade till exempel varit trevligt om tjejen inte legat på marken med looken ”sexuellt utnyttjad”. I ett drömscenario hade hennes mutta bara kunnat passera och vara totalt avdramatiserad. Precis som en penis i spelet.

Jag omfamnar alla könsorgan – men bara om de får existera på lika villkor. Flashar ni en vagina med blygdläppar och allt? Jaha, då borde ni zooma in på lite förhud också. Eller bara strunta i att ha med både kukar och fittor. Lätt som en plätt!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB