Startsida / Inlägg

”World of Warcrafts” mest älskade nostalgiserver snart tillbaka

av Effie Karabuda
nostalrius3

Blizzard vägrade släppa en egen server för det oerhört populära ”Vanilla WoW” – därför ser nu Nostalrius-gänget till att fansen ändå får uppleva klassikern. 

”Vanilla WoW” är originalversionen av det gigantiska onlinerollspelet ”World of Warcraft” som ligger många fans varmt om hjärtat. Därför vill man verkligen värna om de så kallade Nostalrius-servrarna, där man kan få återuppleva gamla ”WoW”.

Men nostalgiservern Nostalrius kämpar fortfarande för sin existens. I och med att Blizzard inte har släppt en officiell version av ”Vanilla WoW”, har fansen behövt ta saken i egna händer. Det har pågått diskussioner mellan speljätten och Nostalrius-skaparna i ett bra tag – utan att det har lett någon vart. De riktiga utvecklarna rapporterade nämligen under Blizzcon att de inte kommer att återta den ikoniska upplevelsen.

Nu ser det ut som att vindarna vänder. Nostalrius-gänget har tröttnat och tänker ta tillbaka servern utan någon hjälp från Blizzard. Enligt ett foruminlägg skriver en av ledarna för projektet att de inte har fått någon respons från företaget efter mötet för 4 månader sedan.

nostalrius4

Inom en snar framtid kommer det klassiska ”World of Warcraft” vara på fötter igen. Bygget är i full gång och Nostalrius-teamets förhoppning är att återställa alla gamla karaktärer och ta in dem från det andra communityt.

Däremot verkar Blizzard fortfarande hålla ett par dörrar öppna, och till skillnad från Nostalrius säger studion att mötet var lyckat och inspirerande. Ion Hazzikostas, game director för ”WoW”, menar att det här är något som fortfarande behöver diskuteras innan en utannonsering är på tapeten. ”Om vi skulle skapa en server, behöver vi göra det på Blizzards kvalitetsnivå. Det är ett stort åtagande. Det är som att släppa ett nytt spel, i alla avsikter. Om vi kunde slå på en switch och få det att hända, så skulle vi göra det. Men det är inte så enkelt.”, säger Hazzikostas till Kotaku.

Jag tror att många av ”WoW”-fansen är otåliga och framförallt irriterade på att ”Vanilla”-servrarna ständigt stängs ned. I en fantasivärld skulle vi få ta del av en välgjord och nyfixad version signerad Blizzard, tyvärr lär det dock ta ett tag innan den drömmen slår in. Nostalrius är absolut ingen långsiktig lösning på problemet, men det är bättre än ingenting.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB