Startsida / Inlägg

45-årig man stal miljoner från sitt jobb – la pengarna på dåligt mobilspel

av Effie Karabuda
gameofwar

Kevin Lee Co, 45 år, snodde 4,8 miljoner dollar från sin arbetsgivare, varav en hel miljon gick åt till att låsa upp innehåll i världens sämsta mobilspel – ”Game of War”.

Kevin Lee Co erkänner sig skyldig till bedrägeri, för att att ha tagit nästan 5 miljoner dollar från företaget Holt of California – där han arbetade på bokföringsavdelningen. En miljon av dessa pengar har spenderats på prylar i ”Clash of Clans”-liknande onlinestrategispelet ”Game of War”, rapporterar Kotaku.

Ja ni vet, det där spelet vars reklam får en att tänka på allt annat än ett spel. Kate Upton ligger i ett grumligt antikt bad. Vi kan ana bröstens starka närvaro under ytan. Plötsligt ser hon ett flygande eldklot i ögonvrån. Hon glider upp ur badet och likt Askungen blir hon påklädd av sina små betjänter. Brösten skumpar i den trånga rustningen. Hon befinner sig på en häst och är redo för strid. Brösten följer med i varje galopp. Sedan går hon självsäkert bredvid sina soldater och frågar ”Do you wanna come and play?”. Och det sista vi ser och minns är… brösten.

Under hela klippets gång trodde jag att det här var reklam för en dejtingapp för fantasynördar. Ack, så fel jag hade! Det var ju förstås ännu ett osexigt ”bygg ditt imperium i miniformat”-äventyr.

Kevin, Kevin, Kevin… Jag vet inte om det var Kate Uptons barm du föll för. Men det är något fel på dig. Bortsett från den lilla detaljen att du bedrev pengatvätt, är jag mest orolig för din rent ut sagt usla omdömesförmåga. Du hade kunnat göra precis vad som helst för dina miljoner – till exempel investerat i lägenhet eller kanske en retrosamling. Men du valde ”Game of War”.

Men men, man ska aldrig underskatta the power of the boobs.

gameofwar2
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB