Startsida / Inlägg

GAMEPLAY: Så här har du aldrig sett ”Mass Effect: Andromeda” förut

av Effie Karabuda
gameplaymasseffect

Effie är helt skakis. Efter en fem minuter lång video av äkta gameplay-guld från ”Mass Effect: Andromeda” vet hon vad som är meningen med livet. 

Under natten hölls årliga Game Awards där man förutom att dela ut priser, även visar upp bombastiska speltrailers. ”Mass Effect: Andromeda” var en av alla titlar som presenterades på den stora duken.

Jag hade nog svimmat av bara en två sekunders inzoomning på en sten, med vetskapen om att den stenen befann sig i det nya ”Mass Effect”-universumet. Med det sagt var hjärt- och lungräddningen inte långt borta när jag dränktes av all gameplay i den nysläppta trailern.

Det är knappt så att jag vet var jag ska börja, eftersom att jag ändå försöker behålla någon slags journalistisk stolthet och lägga fangirlandet åt sidan… Men jag säger bara: PLANETERNA! Allt det där gråa, torra och ödelagda har bytts ut mot livfulla och färgsprakande världar som nästan påminner om estetiken i ”No Man’s Sky”.

Dessutom verkar det ökända fordonet mako ha återvänt, fast med ett annat namn. Spelaren får också tillgång till ett litet mini-rymdskepp, men alla andra föremål får man antingen hitta, stjäla eller tillverka själv. Fighterna på nära håll ser riktigt feta ut och olika ammunitionstyper är fortfarande aktuella (disruptor ammo<3).

Ett extra stort plus för två fullkomligt självklara kvinnliga karaktärer i trailern. Det är det här jag älskar med Bioware – att de inte gör en grej av att visa upp kvinnor i sina spel. De bara är där, ifrågasätts inte och har till och med en heltäckande rustning. Trevligt!

Tänk att jag ska få spela det här i mars. Uppskalat till 4k!! Livet är ändå värt att leva.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB