Startsida / Inlägg

”Overwatch”-hjälten avslöjas som gay – fansen jublar

av Effie Karabuda
tracergay

Det har länge spekulerats i om någon av ”Overwatchs” karaktärer är queer. Nu vet vi svaret. I en ny serietidning kommer skjutarspelsfavoriten Tracer ut ur garderoben. 

Den enormt populära förstapersonsskjutaren ”Overwatch” från Blizzard har gjort sig känd för att inkludera alla sorters kön och etniciteter, alltifrån en brasiliansk DJ till en medelålders mörkhyad kvinna. Nu kan studion även bocka av en hbtq-hjälte från listan.

I den nya serietidningen som släpps i samband med spelets julfirande, får vi veta att blixtsnabba Tracer har en flickvän (och att Torbjörn har åtta barn!). Den brittiska glädjespridaren har nämligen köpt en present till sin käresta och ger henne en romantisk kyss.

comictracer

Att Tracer är gay (eller bisexuell för den delen), väcker nästan övervägande kärleksfulla reaktioner inom communityt. Många ”Overwatch”-spelare engagerar sig i hbtq-frågor och uppskattar därför den här typen av representation. Även fanfiction och fanart på tumblr, där karaktärer av samma kön ofta paras ihop, har ju cirkulerat fritt på internet ända sen releasedagen. Vi får inte heller glömma att vi trots allt lever i 2016. Samma varma mottagande hade kanske inte varit en självklarhet för tio år sedan.

 

Såklart finns det också någon stackars pojkvasker där ute som har längtat efter att få ”tap that ass”, men tvingas nu se sin dröm gå i kras bara för att Tracer inte gillar pillesnoppar. Newsflash: Det skulle aldrig ha hänt ändå – för hon är inte på riktigt! ska%cc%88rmavbild-2016-12-21-kl-12-43-00

Det är verkligen inte varje dag ett spel som har gjort dundersuccé världen över, väljer att lyfta en queerperson i sin marknadsföring. Tänk vilken stor insats Blizzard gör för gamingkulturen genom att arbeta med inkludering. Jag vill bara rulla in ”Overwatch” likt en burrito i en varm pläd och ge spelet en stor PUSS!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB