Startsida / Inlägg

Sydkorea gör det kriminellt att skapa spelfusk

av Effie Karabuda
csgocheat2

En av världens främsta e-sportnationer, Sydkorea, har gjort straffet hårdare för personer som skapar spelfusk. Nu riskerar man att få upp till hela fem års fängelse.  

Oärliga gamers lever farligt i Sydkorea. Eller i alla fall de som är upphovsmännen till spelfusk. Det östasiatiska landet har gjort sig väldigt känt för sin storsatsning på e-sport, till exempel livesänds olika matcher på de mest populära tv-kanalerna. Miljontals intäkter kommer från alla tävlingar, events och program. Därför väljer Sydkorea nu att skärpa till lagarna rejält inom sporten, rapporterar PvP Live.

Den sydkoreanska riksdagen har uppdaterat en lag som gör det kriminellt att bland annat skapa aimbots (en ”robot” som gör att du siktar bättre), hackningsprogram och scripts – i princip allt som bryter användaravtalet. Straffet är en böter på ca 390 000 kronor, eller upp till 5 års fängelse.

De nya tuffa tagen kan innebära att annat fuffens också rensas bort från flera delar av e-sportvärlden. En hel del av fusken i ”CS:GO” och ”Overwatch” har nämligen sitt ursprung i Sydkorea. Men nu lär det bli ändring på den saken.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB