Startsida / Inlägg

10 tips: Så blir du bäst i ”Call of Duty: Infinite Warfares” multiplayer

av Effie Karabuda
tipscallofduty
Foto: Activision, skärmdump från Youtube

Ibland känns det omöjligt att levla och som att alla andra är bättre än dig i ”CoD: Infinite Warfare”. Men oroa dig inte, de här tricksen gör dig till en riktig mästare!

Det är ingen idé att jag ens låtsas vara ett ”Call of Duty”-proffs. Ni läsare skulle se rakt igenom mig. Som introvert rent utav avskyr jag multiplayer-lägen eftersom att jag tvingas både kommunicera OCH samarbeta med främmande människor.

Därför har jag fått ta del av Joe Cecots råd om hur man bemästrar onlinematcherna. Denna man och myt är lead multiplayer designer för skjutarspelets senaste del, ”Infinite Warfare”, och besitter förstås en massa ovärderlig kunskap.

Här är hans bästa tips för dig som vill gå upp i level, kunna förutspå var fienderna gömmer sig eller lära dig resonera mer kring olika val av vapen:

mark1. Bara för att du kan sprinta obegränsat betyder det inte att du borde göra det. Ta det lugnt och använd omgivningen till din fördel.

mark2. Lär dig använda radarn. Ofta kan du läsa av var fienden ligger i bakhåll genom att hålla koll på var resten av ditt team är.

mark3. Använd en ljuddämpare för att det ska bli svårare att upptäcka dig. Om fienderna inte vet var skotten kommer ifrån kan du överraska dem och i bästa fall få ner två eller tre motståndare i ett enda svep.

mark4. The claw är ett jättebra payload-vapen för strid på nära håll och medeldistans som warfighter-klassen kan använda. Skjut från höften när du anfaller på nära håll. Sikta när du attackerar på medeldistans för att inte sprida ut skotten för mycket.

mark5. Säkra din seger genom att använda varje vapen i de situationer där de passar bäst. NV4 är ett långsamt men träffsäkert vapen på långt avstånd och används bäst på platser där du säkert kan hålla fienden borta. FH4-40 skjuter snabbt och har hög rekyl med låg skada. Använd det här vapnet för att rensa små, avgränsade områden. Håll ett öga på vapnens olika stats när du väljer din loadout.

mark6. Mission teams är ett nytt sätt att göra framsteg. Genom att öka din Mission team-rankning låser du upp innehåll som till exempel tillägg till din combat rig, nya hårkors till dina sikten, camo-mönster och kosmetiska förändringar till dina vapen, calling cards och till och med episka varianter av dina vapen! Så var uppmärksam på ditt aktiva uppdrag och försök slutföra det så bra som möjligt.

mark7. Det finns en stor mängd ny tactical-utrustning som hjälper dig i och utanför eldstrider. Nano shot ökar drastiskt din hälsoåterhämtning under en kort tid vilket gör att du snabbt kan ge dig in i striden igen. Personal radar är ett utmärkt sätt att orientera dig när du trängt dig långt in i fiendens områden. Den ger dig snabbt en grov överblick över fiendens riktning och avstånd relativt till dig själv. Att bemästra tacticals kan ge dig ett stort övertag.

codmulti5

mark8. Overkill tillåter dig bära två primärvapen. Den här valmöjligheten är upplåst från början i spelet för att du ska vara förbered redan från första början. Om du ger dig in i en karta med varierande stridsavstånd kan det vara bra att ha med sig både ett assault rifle för strid på långt håll och ett pump action-hagelgevär för närstriderna.

mark9. Drone Package är en grym support streak som kan ändra riktningen på en match i multiplayer. Den lilla drönaren levererar ett care package till dig oavsett om du befinner dig inom- eller utomhus. Paketet innehåller en slumpad streak – alltifrån en UAV som markerar fienden på din radar till en fjärrstryrd C8-robot med två sköldarmar och en stor armkanon.

mark10. Slutligen är varje combat rig byggd för att underlätta en specifik spelstil. Merc är en defensiv rig byggd för nedhållande eld och försvar av ett område. Synaptic Combat Rig är anpassad för snabbhet och närstrid, vars payloads och traits överträffar alla andra i att komma nära fienden. Stryker är byggd för kontroll och understöd till ditt lag. Utforska alla Combat Rigs och hitta den som passar dig bäst.

Lycka till där ute på slagfältet!

Läs också… RECENSION: ”Infinite Warfare” ett av de bästa ”Call of Duty”-spelen

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB