Startsida / Inlägg

Nya succésiffror: ”Horizon Zero Dawn” sålde 2,6 miljoner exemplar – på två veckor

av Effie Karabuda
horizonsony

Robotdinosaurier verkar gå hem i stugorna. Actionrollspelet ”Horizon Zero Dawn” har nämligen sålt över 2,6 miljoner kopior bara några veckor efter releasedagen. 

”Horizon Zero Dawn” fick allt – en hyllande kritikerkör, fansens kärlek och ett rejält baksaldo. Just nu är Guerrilla Games utan tvekan de lyckligaste spelutvecklarna på jorden. Följt av utgivarna Sony som i skrivande stund har fått nackspärr av att glo på sitt Empire State Building-höga torn av pengasedlar.

Inom två veckor efter lansering har sci-fi-dystopin lyckats sälja mer än 2,6 miljoner exemplar världen över, skriver Sony i ett pressmeddelande. Aldrig tidigare har ett nytt Playstation-exklusivt varumärke sålt såhär pass bra. Dessutom är ”Horizon” det absolut största släppet någonsin för utvecklarna som är kända sedan tidigare för ”Killzone”-serien.

Tack vare den storslagna succén, planerar nu skaparna att spinna vidare på äventyret med pilbågsmästaren Aloy. Om det handlar om en expansion, några tillägg eller en riktig uppföljare återstår att se.

Läs också… RECENSION: ”Horizon Zero Dawn” är det vackraste jag någonsin sett

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Patrik Jäverbo
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB