Startsida / Inlägg

Då släpps ”ARMS”, ”Mario Kart 8 Deluxe” och ”Splatoon 2”

av Effie Karabuda
nintendodirect
Foto: Nintendo

Några av de hetaste titlarna till Nintendo Switch är snart här. Under nattens livesändning avslöjades både releasedatum och sprillans nya spelfunktioner.

Vid midnatt sprutade Nintendo ut en rad nyheter i sin 30 minuter långa livesändning Nintendo Direct. Förutom nya spel till konsolen Switch, fick vi även ta en titt på en hel del godbitar till bärbara 3DS.

Men viktigast av allt; de riktigt stora spelen som alla gamers gått och väntat på har äntligen fått lanseringsdatum. Dessutom vet vi lite mer om vad vi kan förvänta oss av upplevelserna.

”Mario Kart 8 Deluxe”, en uppfräschad version av ”Mario Kart 8”, kommer att finnas i butik redan 28 april. Om bara några dagar får vi alltså kasta oss ut igen i racingbilarna och slänga röda skal på motståndarna. Det ser ut som att spelet kan bli det mest fullpackade i serien någonsin, med bland annat sitt nya ”battle mode” som kan köras online.

Det glättiga fightingspelet ”ARMS” gör sin debut i sommar. Den 16 juni kan vi tåga in i slagsmålsringen och matcha olika boxningshandskar med iskrafter och långa kedjor. Flera nya karaktärer och vapen har introducerats, bland annat hjältinnan Minmin som har armar gjorda av nudlar. Japp. I och med ”ARMS” release lanseras också en neongul Joy-Con.

Uppföljaren till färgskjutaren ”Splatoon” släpps 21 juli. Det mesta kommer att vara sig likt, förutom det nya spelläget Salmon Run – där du tvingas besegra de lömska laxarna Salmonids för att samla Power Eggs. Än så länge är det hemligt vad äggen har för påverkan…

Vilken sommar, hörni. Avboka all inclusive-resan till Mallorca, för det är i spelens värld som allt händer!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB