Startsida / Inlägg

Gamer klarade ”Diablo 2” – utan att attackera någonting

av Effie Karabuda
diablospeedrun

Streamern ”DrCliche” tog sig an en hissnande uppgift – att klå brutala ”Diablo 2” utan att svinga svärdet en endaste gång. Och han lyckades.

Det är tillräckligt svårt att bara speedrunna – alltså att klara av ett spel på så kort tid som möjligt. Men somliga vill göra det ännu jobbigare för sig. Streamern ”DrCliche” struntade fullkomligt i att hack’n’slash-spelet ”Diablo 2” egentligen bara går ut på att kötta ner monster och klicka frenetiskt på datormusen.

I stället struttade han omkring bland demonerna utan att attackera en enda en av dem. Det tog blott 8 timmar för honom att bli klar med mördarspelet, vilket är oerhört snabbt för ett så pass krävande spelomgång.

Tricket var förstås den passivt aggressiva taktiken. ”DrCliche” använde sig av olika rustningar som automatiskt aktiverade motattacker när fienderna anföll. Han utnyttjade också Shiver Armor – en slags färdighet som passivt orsakar köldskador på motståndarna. Om du vill veta mer om hans specifika utrustning så ska du kika på den här Reddit-tråden.

Luta dig tillbaka och förundras över grabbens ofattbara skills…

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB