Startsida / Inlägg

Fans rasar mot kvinnor i ”Call of Duty: WWII” – ”inte trovärdigt”

av Effie Karabuda
cod_kvinnor

Den populära skjutarserien kommer att ha kvinnliga karaktärer i sitt kommande andra världskriget-spel. Nu klagar gamers på att det inte är historiskt korrekt.

I november släpps ”Call of Duty: WWII” som utspelar sig under andra världskriget. Nyligen bekräftade en av spelets utvecklare, Michael Condrey, att man kommer att kunna spela som kvinna i multiplayerläget. Det här är egentligen ingen nyhet, då kvinnliga karaktärer har funnits i actionskjutaren sedan ”Call of Duty: Ghosts” som släpptes 2013.

Men efter Condreys utannonsering på Twitter strömmade kritiken in från flera fans. Under en presskonferens förra veckan gick Activision ut med att de försöker porträttera andra världskriget så autentiskt som möjligt, vilket vissa nu inte tycker att de gör. En del anser att det inte är trovärdigt med kvinnor i spelet och kallar det rentutav för ”bullshit”.

soviet
Foto: Public Domain. Kvinnor från Sovjetunionen under andra världskriget.

Låt mig presentera lite rolig fakta för alla tvivlare. Hundratusentals kvinnor stred under andra världskriget, bland annat 800 000 bara i Sovjetunionen – varav 300 000 befann sig på slagfältet och sköt med vapen. Även Frankrike, Italien och Tyskland och många andra länder hade kvinnliga soldater som vare ute och fajtades för sina liv.

Just ja! Sen var det ju det där med zombieläget i ”CoD: WWII”. Senast jag öppnade en historiebok stod det ingenting om levande döda nazister.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB