Startsida / Inlägg

Snart släpps nytt ”The Sims”-spel för mobilen

av Effie Karabuda
thesimsmobile copy
Grafik: Electronic Arts Montage: Aftonbladet Spela

När som helst kommer du att kunna prova på ett rykande färskt ”The Sims” – både för Android och iPhone. Och det ser ut att vara mer avancerat än någonsin… 

Det är bara en tidsfråga innan du kan tända eld på ditt nyrenoverade kök, myspysa i sänghalmen och missköta ditt spädbarn – i mobilen! ”The Sims Mobile” har precis släppts i Brasilien och är på väg att lanseras världen över inom kort.

Spelet är ”free to play” och utlovar betydligt mer detaljer än tidigare. Det ser ut att innehålla alla små finesser som fansen älskar i datorversionen. Precis som i ”The Sims 4” ska du skapa en karaktär och låta släktträdet växa samtidigt som du bygger ett hem. Fokuset ligger främst på att utveckla din egen story och olika relationer.

Det här är inte första gången EA:s kända simulator kommer till den mobila plattformen. Appen ”The Sims FreePlay” släpptes redan 2011, i samma veva som ”The Sims Social” blev tillgängligt på Facebook. De tidigare titlarna har gjort stora förändringar i originalkonceptet och satsat på bland annat gaming i realtid, samt låtit spelaren styra endast en karaktär. Men ”The Sims Mobile” ser alltså ut att röra sig mer åt PC-hållet och öppnar upp för lek med en hel familj.

Yours truly lär totalt förlora sig själv i det här. Jag kommer antagligen bli en sån där ”Pokémon Go”-tönt (förlåt<3) som ständigt går runt och bär på en powerbank. Mm, jag längtar.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB