Startsida / Inlägg

8 saker bara gamers gör (som är helt onödiga)

av Effie Karabuda
gamerslista2

Vi gamers har många inövade beteenden som ofta inte fyller någon som helst funktion. Brukar du också göra de här korkade grejerna? 

mark1. Trycka på x-knappen under en laddningsskärm

Nä, det påskyndar inte processen. Men det känns ändå bra att stressa spelet lite. Produktivt på nåt sätt.

loading

mark2. Försöka luta sig IRL för att se runt hörnet i spelet

Jag vet inte hur många gånger jag har velat se ifall fienden lurar i nästa rum och vrider därför på huvudet för att kolla. Inte i spelet då. Utan i verkliga livet när jag sitter hemma i min egen soffa. Patetiskt, jag vet.

csgo

mark3. Skrika på spelare under en ”FIFA”-match

Nä, det är inte dina polare du blir arg på. Det är alla datorstyrda fotbollsproffs som saboterar för dig! De gör inte som du säger! Helt plötsligt har motståndarna övertaget och det känns oacceptabelt. Men så kommer du på lösningen; om du bara skäller lite extra på den stackars spelaren i din tv-skärm kommer han att höra dig. Vinsten är snart din!

angrygif

mark4. Trycka extra hårt på knapparna i fightingspel

En hadouken-attack blir förstås starkare om du drar ner joysticken extra hårt. Se till att hetstrycka på cirkel-knappen också när du ändå är igång. Det är inte vetenskapligt bevisat, men varför skulle spelet INTE kunna känna av din argsinta entusiasm?

buttonmash

mark5. Luta handkontrollen när man ska vända bilen i ett race

Min pappa var ett stort fan av den här tekniken när han spelade med mig som liten. Han trodde att kurvorna i ”Mario Kart” skulle vara lättare att klara av om han lutade hela (!) sin kropp åt höger. Inte bara handkontrollen. Vilken kung.

kart

mark6. Blunda när man spelar skräck

Japp, det är egentligen världens mest korkade impuls. Hur ska du nu veta om någon attackerar dig med en motorsåg? Genom att gå efter ljudet? Äh, bara du slipper se helvetet!

amnesia

mark7. Hålla andan i undervattensscener

När Mario tvingas dyka i ”Super Mario 64” lever du dig in så pass mycket att du själv slutar andas. Om det är av ren sympati eller dumhet får du nog avgöra själv.

mariowater

mark8. Fortsätta slå på döda fiender

Yes! Den lilla jäkeln är slaktad och klar. Nu är det bara dags att loota. Eller ska jag sparka lite till? Kanske ta fram yxan och se hur blodet sprutar en sista gång bara? Mmmm.

ds
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB