Startsida / Inlägg

Angela Merkel besöker Gamescom – spelar ”Farming Simulator”

av Effie Karabuda
angelamerkelgamescom
Foto: AP/TT

Tysklands förbundskansler Angela Merkel vet hur man roar sig på världens största spelmässa. Såhär såg det ut när hon skötte en bondgård i ”Farming Simulator”. 

Just nu pågår den massiva mässan Gamescom i tyska staden Köln – där utvecklare, PR-folk, journalister och fans irrar runt för att testa det allra senaste i spelväg. Och vem passade på att göra ett liten snabbvisit, om inte Tysklands egen förbundskansler Angela Merkel.

I självklar besökaranda kastade hon sig rakt in i ett av båsen för att ta del en av gamingvärldens mest populära simulatorer – ”Farming Simulator”. Spelet har sålts i över fyra miljoner exemplar och går ut på att gro, skörda och bygga upp ett boskap på en egen bondgård.

German Chancellor Angela Merkel plays a farming game at the stand of Nintendo during the gaming fair "gamescom" in Cologne on August 22, 2017. / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / TT / kod 444
Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / TT
German chancellor Angela Merkel plays an agriculture simulation game during the Gamescom fair for computer games in Cologne, Germany, Tuesday, Aug. 22, 2017. The leading European trade fair for digital gaming culture is the meeting point for global companies from the entertainment industry and the international gaming community. (AP Photo/Martin Meissner)
Foto: AP/Martin Meissner

Jag måste ändå erkänna att Merkel har ett otroligt starkt gamingfejs. Den där koncentrerade minen går verkligen inte av för hackor. Vem vet, i samma stund som bilden togs kanske hon skapade snirkliga mönster med skördetröskan ute på majsfälten.

Förutom att köra traktorer, gick hon även runt och inspekterade ”Gran Turismo Sport” och racingspelets tillhörande VR-utrustning.

CEO of Sony Interactive Entertainment Jim Ryan explains to German chancellor Angela Merkel a virtual reality playstation game at the Gamescom fair for computer games in Cologne, Germany, Tuesday, Aug. 22, 2017. The leading European trade fair for digital gaming culture is the meeting point for global companies from the entertainment industry and the international gaming community. (AP Photo/Martin Meissner)
Foto: AP/Martin Meissner

Är det en misstänksam eller beundrande blick? Svårt att säga.

Merkel fick även några nya vänner på kuppen.

German Chancellor Angela Merkel attends the gaming fair "gamescom" during the opening ceremony in Cologne on August 22, 2017. / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / TT / kod 444
Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / TT
German chancellor Angela Merkel looks to cosplayers at the Gamescom fair for computer games in Cologne, Germany, Tuesday, Aug. 22, 2017. The leading European trade fair for digital gaming culture is the meeting point for global companies from the entertainment industry and the international gaming community. (AP Photo/Martin Meissner)
Foto: AP/Martin Meissner

Vilket äventyr! Det är nästan så att man vill sadla om till förbundskansler här och nu.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB