Startsida / Inlägg

Glädjebeskedet: ”Age of Empires IV” är på väg till PC

av Effie Karabuda
ageofempiresiv

Föregångaren släpptes för över 10 år sedan. Nu är det dags för en fortsättning. Efterlängtade realtidsstrategispelet ”Age of Empires IV” är snart här. 

Spelmässan Gamescom har varit tröttare än någonsin. Men glöden väcktes hos både fansen och journalisterna när ”Age of Empires IV” avtäcktes från ingenstans. Och det var ingen mindre än Microsoft som kom med den goda nyheten.

Den fjärde kommande delen blir det första riktiga tillskottet i serien sedan ”Age of Empires III” från 2005. De tidigare spelen designades av nedlagda Ensemble Studios, men det verkar som att man har hittat en värdig ersättare – nämligen Relic Entertainment.  Den kanadensiska studion är veteraner inom realtidsstrategigenren och har pytsat ut titlar som ”Warhammer 40,000: Dawn of War” och ”Company of Heroes”.

Utvecklarna verkar onekligen vara peppade på att få visa upp sitt verk för världen.

”Nu när drömmen har blivit till verklighet i och med utannonseringen av ’Age of Empires IV’, kan vi inte vara mer stolta över att få vara en del av det här arvet. Vi längtar efter att få använda våra styrkor som studio för att smälta samman historisk kontext med djupt strategiskt gameplay, och att göra det här varumärket högaktuellt inom gaming igen och leverera det till det älskade communityt.”, skriver företaget på sin hemsida.

Den nysläppta trailern bygger upp en rejäl hajp, men är samtidigt väldigt snål med information om vad spelet har att erbjuda. Det vi vet än så länge är att titeln släpps till Windows 10.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB