Startsida / Inlägg

Rekordsiffror: ”Battlegrounds” slår ”CS:GO” i antalet spelare

av Effie Karabuda
pubgcsgo

Fyra månader på marknaden och ”Battlegrounds” växer så det knakar. I helgen hade det massiva multiplayerspelet fler användare online än veteranen ”CS:GO”. 

Utan att överdriva är ”Player Unknown’s Battlegrounds”, även kallat ”PUBG”, det absolut mest populära onlinespelet just nu. Titeln släpptes i early access-upplaga för fyra månader sedan på plattformen Steam och har redan sålts i över 6 miljoner exemplar. Succéreceptet är busenkelt; upp till hundra spelare placeras på en ö i jakt efter vapen och verktyg för att kunna döda sina motståndare och undvika att själva bli mördade.

Utan att ens ha lanserats i en färdig version, har spelet redan lyckats bli större än den klassiska skjutaren ”Counter-Strike: Global Offensive”. I alla fall om man kollar på siffrorna från i helgen. Totalt spelade 574 000 personer ”Battlegrounds” på en och samma gång – vilket var fler än antalet användare som körde ”CS:GO” vid samma tidpunkt. Det är sällan en nykomling utkonkurrerar ett sådant etablerat spel på en sådan kort tid.

Den stora strömmen gamers kan ha berott på att ”PUBG” fick en uppdatering förra veckan. Då introducerade man bland annat ett ”dedicated mode” – alltså ett läge som gör att du bara kan se upplevelsen i förstapersonsperspektiv. Även en hel del nya kosmetiska prylar gick att köpa.

Om ”Battlegrounds” otroliga frammarsch sedan bara råkar vara en fluga eller faktiskt en långlivad utmanare till ”CS:GO”? Det återstår att se.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Patrik Jäverbo
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB