Startsida / Inlägg

10 spel du inte vill missa i oktober

av Effie Karabuda
speloktober

Kalla kårar-skräck, nazistslakt och en jorden runt-resa med Mario – oktober är utan tvekan höstens stekhetaste spelmånad. Här är 10 spel du bara måste köpa. 

mark1. Forza Motorsport 7

Lanseringsdatum: 3 oktober

Format: Xbox One, PC

Detaljerna i det här racingspelet får en att tappa andan – alltifrån vattnet som skvätter på asfalten till solljuset som reflekteras på vindrutan. Men förutom grafikgodiset bjussar Microsofts bilbonanza också på tajta multiplayertävlingar och feta uppgraderingar. Glöm inte att införskaffa en gamingratt om du verkligen vill maxa upplevelsen.

mark2. Middle-Earth: Shadow of War

Lanseringsdatum: 10 oktober
Format: Playstation 4, Xbox One, PC

Efter tre års väntan får ”Shadow of Mordor” äntligen sin uppföljare och fortsätter att grotta sig ner i J.R.R. Tolkiens ”The Hobbit”- och ”Lord of the Rings”-saga. Bered dig på en öppen värld fylld med orcher och maktkamper. Den här gången rör sig serien mer mot rollspelshållet och har infört nyheter som en dag- och nattcykel – vilket i sin tur påverkar sättet du spelar på samt fiendernas beteende.

mark3. The Evil Within 2

Lanseringsdatum: 13 oktober
Format: Playstation 4, Xbox One, PC

Skaparna bakom ”Resident Evil” är mästare på att framkalla mardrömmar även hos den mest luttrade skräckentusiasten. I ”The Evil Within 2” får vi följa Sebastian Castellano in i dimensionen STEM där hans dotter är spårlöst försvunnen. Jag kommer inte ens våga spela det här klockan 12 på dagen med lägsta ljudvolym. Men ni andra får gärna ge det ett försök.

mark4. South Park: The Fractured But Whole 

Lanseringsdatum: 17 oktober
Format: Playstation 4, Xbox One, PC

Politiska satiren och populära tv-serien ”South Park” släpper sin andra speltitel med det något tvetydiga namnet ”Fractured But Whole”. Som spelare får du skräddarsy din egen superhjälte och ta med hen ut på ett rollspelsäventyr kantat av interna konflikter mellan Colorado-grabbarna. Det lär bli en hel del sätta skrattet i halsen-humor.

mark5. Gran Turismo Sport

Lanseringsdatum: 18 oktober
Format: Playstation 4

Playstations motsvarighet till ”Forza Motorsport” passar både nybörjare och experter. Fysikmotorn har baserats på samma principer från det allra första ”Gran Turismo”, men har anpassats till alla olika svårighetsgrader och är mer realistisk än någonsin tidigare. 140 bilar och 19 banor! Gasen i botten!

mark6. Destiny 2 (PC)

Lanseringsdatum: 24 oktober
Format: Playstation 4, Xbox One, PC

Äntligen släpps Bungies förstapersonsskjutare till PC – efter att ha varit exklusiv till konsol i över en månad. Peppra dig igenom science-fiction-grottor som ser ut att vara tagna från Simon Stålenhags tavlor, upptäck oväderlig loot och slåss för ditt liv i actionfyllda multiplayerfighter.

mark7. Just Dance 2018

Lanseringsdatum: 26 oktober
Format: Playstation 4, Playstation 3, Xbox One, Xbox 360, Nintendo Switch, Wii U, Wii

Hardcore-gamers må fnysa åt Ubisofts glättiga dansspel, men jag omfamnar det helhjärtat. ”Just Dance” är en perfekt stämningshöjare som vem som helst kan kasta in sig i utan några förkunskaper. Spelet brukar dessutom vara väldigt uppskattat bland mina tjejkompisar som inte har så stor gamingvana. Härma rörelserna på skärmen och skaka loss till ”Despacito” vetja!

mark8. Super Mario Odyssey 

Lanseringsdatum: 27 oktober
Format: Nintendo Switch

Mario rör sig utanför Svampriket och sina hemtrakter för att utforska jordklotet och alla dess skatter. Med målet att rädda prinsessan Peach (surprise) från Bowsers elaka bröllopsplaner behöver du samla på dig ”power moons” och springa runt både bland skyskrapor och snölandskap. Vår hjälte har också ett helt nytt trick att stoltsera med – nämligen förmågan att fånga och kontrollera olika objekt, djur och fiender.

mark9. Assassin’s Creed Origins

Lanseringsdatum: 27 oktober
Format: Playstation 4, Xbox One, PC

Rid på kameler i sandtäckta landskap bland antika Egyptens pyramider. I rollen som lönnmördaren och mästerfäktaren Bayek ska du samla på dig nya vapen och utveckla en dödlig smygartaktik som passar just din spelarstil. Som vanligt lär det bjudas på mängder av mystiska sidouppdrag och pulshöjande dueller.

mark10. Wolfenstein II: The New Colossus 

Lanseringsdatum: 27 oktober
Format: Playstation 4, Xbox One, PC

Svenska Machine Games spinner vidare på ett svindlande scenario där nazist-Tyskland vunnit andra världskriget och styr samhället med en järnhand. Den här gången har Hitler-anhängarna tagit sig över Atlanten till huvudkaraktären B.J Blazkowiczs hemland USA. Plojiga vapen, psykbryt-svåra utmaningar och 60-talsnostalgi i en enda salig blandning.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB