Startsida / Inlägg

14-årig fuskare stäms av spelföretag – nu rasar hans mamma

av Effie Karabuda
fortnitefusk

En 14-åring fuskade i spelet ”Fortnite” och blev stämd av utvecklarna Epic som tog fallet till domstol. Vilket retade upp pojkens mamma. Rejält.

Det brukar räcka med att stänga av spelare som inte har skött sig. Men för drygt en månad sedan tog företaget Epic i med hårdhandskarna och stämde två användare som fuskat i deras multiplayerspel ”Fortnite”. Nu visar det sig att en av de anklagade är en 14-årig pojke, och att hans mamma är rätt så sur, rapporterar sajten Kotaku.

Föräldern har skickat ett brev till domstolen där hon ifrågasätter Epics agerande och samtidigt försvarar sin sons fuskande. Hennes barn ska ha betalat för en tjänst som ger tillgång till en aimbot, ett verktyg som hjälper en att sikta på motståndaren, som han sedan använt i skjutarspelet.

Hon skriver bland annat att Epic ”använder ett 14-årigt barn som syndabock” genom att ge sig på enskilda individer, i stället för att sätta dit hemsidorna som säljer den här typen av fuskprogram. Mamman hävdar också att hennes son inte var med och skapade fusket, utan bara laddade ner det.

Epic har svarat på kritiken och säger till Kotaku att de inte accepterar någon form av fusk, oavsett ålder på spelaren.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB