Startsida / Inlägg

Bakom kulisserna: Effie besöker det galna ”Candy Crush”-kontoret

av Effie Karabuda
effieking
FOTO: STEFAN MATTSSON/AFTONBLADET

Karuseller, gamingrum och hängmattor – studion Kings kontor i Stockholm är ett riktigt lekland. Såhär såg det ut när Effie sprang runt i ”Candy Crush”-korridorerna. 

Då och då, oftast vid speciella tillfällen, bjuder spelstudior in journalister världen över till sina arbetsplatser. Idag var en sådan särskild dag. ”Candy Crush”-skaparna King släppte in några vilsna skribenter i sitt Stockholmskontor för att fira att deras mobilspel snart fyller 5 år. Tillsammans gick vi på en guidad tur och glodde på alla skojigheter likt ett gäng dagisbarn.

Ni vet, allt visas upp från sin bästa sida. Mackor, bullar, juice, yoghurt och annat har plockats fram. Man drar lite goa skämt om hur spexigt det är att jobba på King. Vad som helst kan hända här, oj oj!

När jag klev in genom dörrarna väntade jag bara på att Willy Wonka eller Ronald McDonald skulle dyka upp.

FOTO: STEFAN MATTSSON. Spelföretaget King som gör Candy Crush. Vill ha bilder på kontoret I STOCKHOLM + på producenten som jag ska intervjua.
FOTO: STEFAN MATTSSON/AFTONBLADET
FOTO: STEFAN MATTSSON. Spelföretaget King som gör Candy Crush. Vill ha bilder på kontoret I STOCKHOLM + på producenten som jag ska intervjua.
FOTO: STEFAN MATTSSON/AFTONBLADET
FOTO: STEFAN MATTSSON. Spelföretaget King som gör Candy Crush. Vill ha bilder på kontoret I STOCKHOLM + på producenten som jag ska intervjua.
FOTO: STEFAN MATTSSON/AFTONBLADET

En seriös journalist hade kanske tittat på en av karusellerna i den stora matsalen och tänkt att ”today is not that day”. Men jag lade all prestige åt sidan och började snurra som om jag aldrig gjort något annat.

Candy Chrush31

Efter att wow-faktorn lagt sig kom jag plötsligt på andra tankar. Hur orkar man egentligen arbeta i den här miljön dag efter dag? Faktum är att jag blev nästan provocerad av den gladlynta och färgstarka inredningen.

Tänk dig själv att du kommer in till jobbet och är deppig och möts av ballongformade och svinstora hängmattor som bara skriker ”VAR LYCKLIG!!!” rakt upp i ditt ansikte.

Okej, det låter som att jag lever ett väldigt miserabelt liv nu. Men ni förstår väl litegrann vad jag menar? Det fanns liksom en stark brist på feng shui här.

FOTO: STEFAN MATTSSON. Spelföretaget King som gör Candy Crush. Vill ha bilder på kontoret I STOCKHOLM + på producenten som jag ska intervjua.
FOTO: STEFAN MATTSSON/AFTONBLADET
FOTO: STEFAN MATTSSON. Spelföretaget King som gör Candy Crush. Vill ha bilder på kontoret I STOCKHOLM + på producenten som jag ska intervjua.
FOTO: STEFAN MATTSSON/AFTONBLADET
FOTO: STEFAN MATTSSON. Spelföretaget King som gör Candy Crush. Vill ha bilder på kontoret I STOCKHOLM + på producenten som jag ska intervjua.
FOTO: STEFAN MATTSSON/AFTONBLADET

Jag kan säga dig att de där mattorna inte var helt lätta att komma upp ur. OMÖJLIGA, rent ut sagt. Faktum är att jag övervägde nästan att stanna kvar där i min lilla grop. Bara ge upp. Allt för att slippa skammen av att försöka kravla mig ut ur hängmattehelvetet.

Tur att jag hade med mig en hjälpsam fotograf som kunde dra upp mig. Men det var inte en vacker syn, det vill jag lova.

ccrush

Håll i hatten nu alla gamingnördar, för King hade även flera undangömda man caves av den här kalibern:

FOTO: STEFAN MATTSSON. Spelföretaget King som gör Candy Crush. Vill ha bilder på kontoret I STOCKHOLM + på producenten som jag ska intervjua.
FOTO: STEFAN MATTSSON/AFTONBLADET

Inte fy skam att ta en spelpaus under lunchen i en sådan lya!

Sedan måste jag bara inflika att de mest oglammiga ögonblicken tyvärr inte fångades på bild.

Till exempel när jag och fotografen Stefan skulle brygga Nespresso-kaffe i värsta high-tech-maskinen – varpå Stefan bara ville ha lite extra mjölk i sin kopp men råkade trycka på en knapp som sprutade ut kaffeblandat vatten. I längre än två minuter. Över hela Kings vita fräscha köksbänk. Vi fick ett litet ”går det bra där borta?” av receptionisten…

Just det, jag blev också en ”Candy Crush”-karaktär med en godisnäsa.

FOTO: STEFAN MATTSSON. Spelföretaget King som gör Candy Crush. Vill ha bilder på kontoret I STOCKHOLM + på producenten som jag ska intervjua.
FOTO: STEFAN MATTSSON/AFTONBLADET

Efter 14 november (när embargo har släppts) får ni veta mer om King och deras verksamhet i en intervju med en av spelets producenter. Det blir både trevliga och mindre trevliga frågor från mig ;)

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB