Startsida / Inlägg

Stjärnspäckad spelgala ger nya hintar om ”Death Stranding”

av Effie Karabuda
deathstrandinggameawards

Hideo Kojima, Guillermo del Toro och Norman Reedus – alla tre ska närvara på The Game Awards. Deras gemensamma nämnare? Hajpade spelet ”Death Stranding”. 

Slemmiga monster, människofoster i glasburkar och sprakande sladdar. Släng sedan på en lerig och naken Norman Reedus och en sargad Mads Mikkelsen. Där har ni ”Metal Gear Solid”-skaparen Hideo Kojimas kommande titel ”Death Stranding”.

När spelet avslöjades på E3 2016 ekade fanboy-jublet i Playstations lokaler. Och ingen kunde sluta prata om den storstilade comebacken under resten av mässan. Tro mig, det i princip haglade repliker som ”Kojima is fucking amazing” från diverse amerikanska skribenter i matsalarna och toalettköerna.

Sedan dess har det varit en hel del hemlighetsmakeri kring ”Death Stranding”. Inga nyheter på årets E3 och inte heller någon trailer som visades upp på Sonys presskonferens under Paris Games Week. Men nu verkar det som att något är i görningen.

På torsdag, 7 december, drar The Game Awards 2017 igång. På plats befinner sig tre nyckelpersoner från ”Death Stranding”: Hideo Kojima, Guillermo del Toro och Norman Reedus. De två sistnämnda spelar var sin karaktär i spelet. Det är tänkt att alla tre ska presentera något på galan, men det är ännu oklart exakt vad de kommer att avslöja.

Blir det en ny trailer? Ett releasedatum? En exklusiv bakom kulisserna-titt?

Min personliga teori är att Sony tänker släppa ett klipp från spelet och på så sätt bädda inför en lansering under 2018. Under nästa årets E3 kommer man slå på stort med marknadsföringen och kanske till och med erbjuda ett test av actionliret.

Men men, det är bara spekulationer. I morgon får vi veta vad som faktiskt väntar. Självklart nyhetsuppdaterar jag er så snabbt som möjligt här på sajten.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB