Startsida / Inlägg

”Geguri” blir första kvinnliga spelaren i Overwatch League

av Effie Karabuda
geguriowleague
Foto: EHOME/Blizzard Entertainment

Kim ”Geguri” Se-yeon har länge varit utan kontrakt – fast hon är en av världens bästa ”Overwatch”-spelare. Men nu har hon äntligen blivit signad av ett proffslag.

19-åriga Kim Se-yeon, mer känd som ”Geguri”, är så pass bra på ”Overwatch” att många trott att hon fuskat. Gång på gång har sydkoreanskan krossat allt motstånd som hjälten Zarya i Blizzards skjutarspel. Ändå har hon inte fått tävla för ett av lagen i den erkända e-sportturneringen Overwatch League – förrän nu.

I sin Twitch-stream berättar Se-yeon att hon fått många erbjudanden och har blivit signad av ett utländskt ”Overwatch”-lag. Men hon nämner inte vilket.

Fansen spekulerar för fullt på Reddit och tror att ”Geguri” har skrivit på avtal med New York Excelsior, eftersom att två chefer och två spelare från laget följer henne på Twitter. Flera menar också att hennes roll som ”off-tank” är välbehövd i NYXL. Dessutom är alla i laget från Sydkorea, vilket skulle vara en fördel för ”Geguri” när det gäller kommunikationen i spelet.

I flera år har e-sportprofilen behövt bevisa sina färdigheter i offentligheten. När folk anklagat henne för fusk har hon placerat en kamera vid datormusen och tangentbordet medan hon livestreamat sitt spelande.

Snart blir ”Geguri” den första kvinnan att delta i Overwatch League. Och förhoppningsvis inte den sista.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB