Startsida / Inlägg

Scarletts enorma ”Starcraft 2”-vinst skriver historia

av Effie Karabuda
sashaintel
Foto: ESL

Sasha ”Scarlett” Hostyn tar e-sportvärlden med storm. Hon är den första kvinnan att vinna en stor världsturnering i ”Starcraft 2”. 

Det kunde inte gå bättre för Sasha ”Scarlett” Hostyn just nu. 24-åringen roffade åt sig förstaplatsen i Intel Extreme Masters 2018 – en OS-sponsrad ”Starcraft 2”-tävling i Pyeongchang – och blev därmed den första kvinnan att vinna en så pass erkänd turnering.

Spelaren var själv chockad över slutresultatet.

– Jag kan knappt förstå det. Jag har aldrig vunnit den här typen av evenemang förut. Den senaste tiden har jag inte spelat särskilt bra i turneringar så det här kom väldigt plötsligt, sade hon i en intervju efter segern.

Förutom priset fick Hostyn även med sig 50 000 dollar, det vill säga nästan 400 000 kronor. Det kanadensiska proffset är sedan flera år tillbaka känd för att sina otaliga vinster och har lockat till sig en stor fanskara världen över. Under sin karriär har hon tjänat ihop nästan 1,6 miljoner kronor i prispengar, vilket gjorde henne till den mest välbetalda kvinnliga e-sportaren 2016.

Hostyn var den enda kvinnan som deltog i IEM i år. Turneringen mynnade ut i en tajt kamp mellan ”Scarlett” och veteranen Kim ”sOs” Yoo Jin, men kanadensaren ledde överlägset i den sista kartan och avslutade med flaggan i topp.

Man kan lugnt säga att ”Starcraft 2”-stjärnan är nöjd med sin prestation.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB