Startsida / Inlägg

Snart kan du köpa biljett till E3 – så mycket kostar det

av Effie Karabuda
e3biljett
Foto: Wikipedia

Många gamers drömmer om att få åka till Los Angeles och besöka E3 – världens mest hajpade spelmässa. Såhär kniper du en av de åtråvärda biljetterna. 

Spelvärldens mecka, E3, hålls i Los Angeles 12-14 juni. Tidigare har mässan bara varit öppen för branschfolk och media, men förra året fick allmänheten besöka jippot för första gången. Även i år kan vem som helst få prova på exklusiva titlar innan lansering och ta del av paneldiskussioner.

Den 12 februari klockan 18 släpps biljetterna på eventets hemsida. Än så länge är det oklart hur många platser som kommer finnas tillgängliga, men under E3 2017 var det totalt 15 000 privatpersoner som betalade in sig.

Det kommer däremot att bli en dyr liten historia. Priset för en biljett ligger på 249 dollar, alltså nästan exakt 2000 kronor. Men om du är bland de första 1 000 som köper får du en rabatt på 100 dollar.

Om du i stället känner för att spara slantarna till en liknande, men lite billigare och närmre upplevelse kan du alltid klicka hem en biljett till Gamescom i Köln. Den kostar bara runt 200 kronor. Jag kan däremot inte utlova samma glamour (läs; tjocka heltäckningsmattor och svettlukt) som på E3.

Innan själva mässan drar igång håller förstås bland annat Sony, Microsoft, Electronic Arts sina presskonferenser med flera spännande avslöjanden. I vanlig ordning kommer det att livebevakas för fullt här på sajten.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB