Startsida / Inlägg

Forskare: Gamers har inte färre kompisar

av Effie Karabuda
uppsalagamers
Foto: TT

Håll i hatten! Ny forskning från Uppsala Universitet visar att gamers har exakt lika många vänner som normalt funtade människor. 

Det har varit en svår nöt att knäcka, det ska erkännas. Bilder har kopplats ihop på stora anslagstavlor, hårstrån samlats in för DNA-prover och olika sömnmönster registrerats. Nu kan forskare från Uppsala Universitet äntligen presentera sin slutledning: JA, gamers har också vänner.

I genomsnitt har gymnasielever 5,9 vänner och siffran förblir densamma oavsett om man spelar datorspel eller inte.

”Forskarna är något förvånade över resultatet”, meddelar TV4 i sitt nyhetsklipp. Vem hade kunnat tro att dessa isolerade källarvarelser – vars hår inte tvättats på sjuttioelva veckor och tånaglar odlat en oidentifierbar svamp – faktiskt kan ha ett socialt umgänge?

TV4 är en av få medier som vågat ge sig ut på fältet för att möta ett gäng så kallade ”gamers”. Kanalen gick så långt att de placerade en reporter blott en decimeter ifrån en livs levande, spelande kille och frågade hur många kompisar han hade. Svaret var förbluffande. ”Ganska mycket kompisar”, förklarade tonåringen.

När ni ändå är i farten. Kan ni inte passa på att undersöka om himlen är blå?

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB