Startsida / Inlägg

Läcka: Nästa ”Battlefield” utspelar sig under andra världskriget

av Effie Karabuda
battlefieldv_ea

Dice går från första till andra världskriget. En läcka pekar på att nästa del i studions skjutarspelserie heter ”Battlefield V” och blir ännu en blodig historia. 

Svenska Dice gjorde storsuccé med sitt första världskriget-kaos ”Battlefield 1”. Nu verkar det som att de satsar på en nytt framgångsrecept – med andra världskriget i fokus. Nästa del i actionskjutaren kommer att heta ”Battlefield V” och utspelar sig mellan 1939 och 1945, enligt sajten Gamesbeat som har varit i kontakt med källor som står nära EA.

En bild på något som ser ut som en startskärm har letat sig ut ur Dice-kontoret i Stockholm. Där står det tydligt att namnet på spelet är ”Battlefield V”. Om ryktena stämmer blir det här första gången studion återvänder till andra världskriget sedan 2009 när ”Battlefield 1943” släpptes.

Det har också spekulerats kring att företaget jobbat på en ny ”Bad Company”-titel, men Gamesbeat-källorna menar att det inte stämmer.

För flera år sedan ska EA och Dice ha bestämt sig för att överge de lite mer nutida landskapen och i stället utforska historien. Men de ville inte bränna av andra världskriget direkt. Därför valde de att börja med ”Battlefield 1” för att se om fansen suktade efter strider i äldre miljöer. Det gjorde de. Spelet toppade försäljningslistorna världen över och nu är utvecklarna redo att dyka ännu djupare i mänsklighetens förflutna.

Om allt går enligt planen kommer EA att avslöja ”Battlefield V” inom kort och lansera det i slutet av 2018.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB