Startsida / Inlägg

8 bästa överlevnadstipsen i ”Far Cry 5”

av Effie Karabuda
farcry5tips

Det är ingen lätt match att ta Hope County ut ur sektledaren Joseph Seeds järngrepp. Men om du följer de här råden kan du bli en sann ”Far Cry 5”-överlevare. 

mark

1. Prata med folk 

Lär känna din omgivning genom att snacka med invånare. Gå fram till varje person med ett utropstecken över sig. Han eller hon kommer att ge dig uppdrag, låsa upp fordon åt dig eller markera ett viktigt område på kartan. Det här är också ett bra sätt att samla på dig information om själva världen.

mark

2. Lägg vantarna på en compound bow

Visst är det häftigt att spränga saker med dynamit, men det är mycket mer taktiskt att smyga dig fram. För att bli Katniss 2.0 behöver du skaffa en compound bow. Köp pilbågen i valfri butik eller roffa åt dig en i Sunken Funds prepper stash som finns på Dutch’s Island i början av spelet.

Med det här vapnet kommer du att kunna pricka vilken stor björn som helst. Samtidigt som du undviker det odiskreta pang pang-ljudet från en assault rifle. Glöm inte att sälja skinnet från djuret du har dödat och lås upp fler perks.

fc5_1 mark

3. Värva ett djur så snabbt som möjligt 

Det finns tre stycken så kallade ”fangs for hire” – björnen Cheeseburger, puman Peaches och hunden Boomer. Dessa djur är utmärkta bundsförvanter i alla dina strider, så se till att rekrytera en av dem direkt efter att du befriat Dutch’s Region. Boomer är den absolut lättaste att låsa upp. Det räcker med att döda några sektmedlemmar vid Rae-Rae’s Pumpin Farm i John’s Region och han är din. De resterande två bestarna får du kämpa lite mer för.

mark

4. Lägg märke till skyltarna

Skyltarna är inte bara krimskrams vid vägkanterna, utan finns faktiskt där av en anledning. Om du kastar ett öga på dem kommer du till exempel få reda på om det finns ett bra ställe att fiska eller jaga på i närheten. Vilket är en väldigt tacksam grej, eftersom det inte längre går att enbart förlita sig på radio towers.

fc5_2 mark

5. Öppna alla kassaskåp 

Det finns värdefulla kassaskåp överallt! I olika hushåll, prepper stashes och bunkrar. Oftast innehåller de buntar med sedlar, eller i bästa fall perk magazines. Du kan öppna de små guldgömmorna genom att slänga ett sprängämne på låset, använda en brinnande blowtorch (den behöver låsas upp som en perk först) eller utnyttja din lockpicking perk med bara händerna.

mark6. Hitta ett fordon och utnyttja dina perk points

Fyrhjulingar, lastbilar, helikoptrar och flygplan. Att ta dig runt blir roligare, och framför allt smidigare, om du glider runt i olika fordon. De går att fynda vid nästan varje utpost, men kan också köpas i en butik om du vill slippa sno dem från motståndaren.

Genom att använda dina perk points kan du kombinera färdigheter med dina fordon och bli riktigt oslagbar. Med repair tool-perken kan du reparera fordon som gått sönder och parachute-perken gör att du kan hoppa ut ur flygplan och helikoptrar för att sedan landa lugnt på fiendens mark. Men bäst av allt är ändå en wingsuit som gör att du kan sväva långa avstånd och samtidigt njuta av den tjusiga utsikten.

fc5_3 mark

7. Kasta dina melee-vapen på fienderna

Att slå på nära håll är kanske det mest effektiva och drygaste sättet att ta död på någon. Men det är inte många som vet att alla spadar, slagträn och rör också kan kastas rakt på fienden. På så sätt blir det lättare att skapa mer utrymme mellan dig själv och dina ovänner innan du gör dig redo för den sista, avgörande stöten. Håll bara in left trigger-knappen och sikta in dig på målet.

mark8. Strunta inte Clutch Nixon-uppdragen 

Till en början kanske det inte verkar värt att satsa på de tidsödslande Clutch Nixon-uppdragen. Men det är det! Genom att kämpa mot klockan och slå Nixons rekord samlar du på dig belöningar i form av fordon, pengar och annan utrustning som du kommer att ha stor glädje av.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB