Startsida / Inlägg

Här håller spelarna minnesstund för Lill-Babs i ”GTA”

av Effie Karabuda
lillbabs_gta

Efter Barbro ”Lill-Babs” Svenssons bortgång samlades spelare för att hylla den folkkära artisten i ”GTA”. Här kan du se den känslosamma minnesstunden. 

Barbro ”Lill-Babs” Svensson somnade in den 3 april efter en kortare tids sjukdom. Den folkkära artisten sörjs av många. Nu visar spelvärlden sitt stöd genom att anordna en begravning och minnesstund i ”Grand Theft Auto”.

Det var ”GTA”-servern Revenge Roleplay, som består av bland annat serverägaren Gustav Levin och administratören Alex Karlsson Mesch, som kom på idén att hylla Lill-Babs i onlinespelet.

– Efter den tråkiga nyheten var det en självklarhet att dra igång en minnesestund för henne med våra kära spelare. Lill-Babs var en så pass cool kvinna och hade sådan skön attityd. Jag såg henne i ”Så mycket bättre” och upptäckte då vilken skön lirare hon var, säger Alex Karlsson Mesch.

I en video som gruppen har lagt upp kan man se hur spelarna åker in till kyrkogården med en likbil. Där samlas de kring en gravsten, håller tal, har en tyst minut och dansar till artistens mest kända låtar. Efter begravningen dricker de champagne och fikar med varandra.

– Jag blev otroligt glad över att så många dök upp och att de kunde gå ifrån sina aktiviteter som poliser, bilförsäljare och kriminella för att ha denna fina stund tillsammans och hedra Lill-Babs. Hon betyder som sagt en del för mig. Och hon betyder jättemycket för Gustav. Han har satt på ”Leva livet” och ”En tuff brud i lyxförpackning” på skoj när vi spelat.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB