Startsida / Inlägg

”PUBG” får officiell turnering – med 17 miljoner i prispotten

av Effie Karabuda
pubgturnering
Foto: Xbox/Dreamhack

I sommar drar en officiell turnering igång för battle royale-spelet ”PUBG”. Vinnaren får inte bara en ”chicken dinner” – utan även flera miljoner på bankkontot!

Utvecklarna till det populära spelet ”PlayerUnknown’s Battlegrounds” – där man slåss om att bli den sista överlevaren på en stor karta – tar snart steget ut i e-sportvärlden. Redan till sommaren anordnar PUBG Corporation den officiella turneringen PUBG Global Invitational 2018 (PGI 2018), rapporterar sajten The Forbes.

Battle royale-matcherna kommer att äga rum i Berlin, Tyskland mellan 25-29 juli. Och det är mycket som står på spel. Totalt kommer tjugo olika team från världens alla hörn att kämpa om en prispott på strax över 17 miljoner kronor. Lagen väljs ut genom regionala kval i USA, Europa och Asien.

Changhan Kim, vd för PUBP Corporation, inser värdet i den nya satsningen.

”Den här turneringen blir ett sätt att visa potentialen för ’PUBG’-e-sport. Vi jobbar hårt för att se till att turneringen blir ett bra exempel på all uppståndelse, spänning och upprymdhet som högklassigt ’PUBG’-spelande kan bjuda på.”, säger Kim till The Forbes.

Det här är inte första gången man försöker göra ”Battlegrounds” till en het aktör på e-sportscenen. Förra året hölls en soloturnering på mässan Gamescom i Köln, men det var en riktig flopp. Spelet blev segt och passivt på grund av att man räknade poäng i stället för placering.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB