Startsida / Inlägg

Allt vi vet om ”Battlefield V” – trailer, releasedatum och innehåll

av Effie Karabuda
bf_v

Den svenska andra världskriget-skjutaren ”Battlefield V” är snart här. Se den senaste trailern och läs alla detaljer kring vad som väntar oss. 

Under ett livesänt event i London presenterades kommande ”Battlefield V” officiellt för sin publik. På plats fanns producenter influgna från Stockholm som delade med sig av innehållet i den svenska förstapersonsskjutaren.

Många har spekulerat i att nästa del kommer att utspela sig under andra världskriget, vilket äntligen blev bekräftat. ”Battlefield”-serien går alltså tillbaka till sina rötter och utforskar ett tema som de tidigare har porträtterat – men nu i en betydligt mer modern tolkning, om man ska tro producenten Lars Gustavsson.

Dice vill visa upp platser som ofta hamnar i skymundan när det handlar om andra världskriget. Till exempel kommer man att få uppleva konflikter uppe i Norge men även bland ruinerna av det som en gång var ett vackert Rotterdam. Man vill också göra spelaren mer sammansvetsad med sin omgivning och ger därför bättre respons genom att öka tryck och motstånd i terrängen.

Klassiska spellägen som ”conquest” kommer förstås att finnas kvar, men ”operations” har fått en liten uppgradering och kallas numera för ”grand operations”. I den sistnämnda upplevelsen slår man verkligen på stora trumman när det gäller striderna. Spelaren kommer att få hoppa ut ur flygplan och vara med om ett intensivt händelseförlopp under fyra dagar på en mängd olika kartor. Co-op gör också en comeback för första gången sedan ”Battlefield 3” där man får chansen att samarbeta med upp emot tre spelare.

Singleplayerkampanjen ”war stories” – som vi bekantade oss med i ”Battlefield 1” – är kvar och fokuserar mer på de mänskliga och känslosamma aspekterna av kriget. Bland annat kommer vi att få lära känna en kvinna från den norska motståndsrörelsen som kämpar mot tyskarna.

När det gäller vapen var Dice lite snåla med specifika detaljer, men de lovade ett brett utbud av både stridsvagnar och tyngre artilleri. Det kommer även finnas en så kallad ”tool box” som passar perfekt för den strategiskt lagda spelaren, då man får möjlighet att skapa gömmor och förstärka vissa byggnader.

Mest glädjande av allt är väl kanske att spelet inte kommer att ”pay to win”. Det innebär alltså att man inte kan betala för att få bättre färdigheter, utan måste slipa på sina skills helt på egen hand. Dessutom skippar man både ”premium pass” och expansioner.

”Battlefield V” släpps den 19 oktober.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB